Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Schalke04 komt zonder Huntelaar naar Enschede

Geplaatst op 6 maart 2012 door   ·   Geen reacties

GELSENKIRCHEN – Klaas Jan Huntelaar is nog niet fit genoeg om donderdag in Enschede aan te treden tegen FC Twente. De spits van Schalke04 heeft nog teveel last van de hersenschudding die hij in Oranje opliep toen hij in de interland tegen Engeland met zijn hoofd tegen het hoofd van Chris Smalling botste.
‘Een profvoetballer zoekt altijd de lichamelijke grens op om erbij te zijn. Maar bij een hoofdblessure is dat wat mij betreft anders’, zegt de Achterhoeker in De Telegraaf. ‘Met die hersenen moet ik het nog een hele tijd doen. Als je te vroeg begint, kun je vaker en langer hoofdpijn hebben dan normaal, zelfs chronische hoofdpijn krijgen. Bij een nieuwe tik wordt de kans op een hersenschudding ook groter.’

Hij refereert aan de tijd toen hij bij Ajax speelde en ook een hersenschudding opgelopen had. ‘Om te kijken of ik weer kon spelen, heeft clubarts Edwin Goedhart destijds een testje uitgevoerd. En dat leek me nu weer raadzaam. Ik heb veel vertrouwen in Edwin. Achter de computer werd mijn reactiesnelheid gemeten. Edwin kon de resultaten vergelijken met de vorige keer en mijn reactie als ik topfit ben.’ Huntelaar bespreekt de resultaten vandaag met de arts van Schalke, maar acht de kans uiterst klein dat hij donderdag beschikbaar is.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief