Maandag 17 februari 2020
Twentesport

‘Sinds 1965’: Film met het verhaal van FC Twente, woensdag exclusief op Eredivisie Live

Geplaatst op 4 juni 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In ‘..Sinds 1965..’ nemen 24 ooggetuigen de kijker mee door de jaren heen en vertellen de geschiedenis vanuit hun perspectief. Woensdag 6 juni zendt Eredivisie Live om 20.00 uur een film uit over de geschiedenis van FC Twente.

In 1965 was de fusie tussen de Enschedese Boys en Sportclub Enschede pure noodzaak. Bijna 50 jaar later is FC Twente niet meer weg te denken uit de Twentse gemeenschap. De club heeft moeilijke tijden gekend met degradatie en geldnood en beleefde dramatische gebeurtenissen met de vuurwerkramp en het instorten van het stadiondak. Deze gebeurtenissen hebben, misschien nog wel meer dan de sportieve hoogtepunten, FC Twente gemaakt tot waar het nu staat en wat het nu is: verankerd in de Twentse gemeenschap en al lang niet meer alleen maar een voetbalclub.

“Je hebt je familie, de mensen om je heen en FC Twente”
De 24 hoofdpersonen in de film hebben samen geen minuut gemist van het bestaan van FC Twente. Hun herinneringen zijn talrijk en divers. Zo vertelt oud-speler en huidig hoofd profscouting Evert Bleuming over toenmalig coach Fritz Korbach: “Hij gooide de sleutel uit het raam van het spelershome en zei vervolgens “Zo nu zuipen we eerst al het bier op en dan gaan we pas naar huis”. Oud-doelman Theo Snelders vertelt over de financiële malaise begin 2000: “Er werd mij verteld dat ik vrij was om te gaan en te staan waar ik wilde, want ze wisten niet of de club er na de zomer nog zou zijn. Maar ik wilde bij FC Twente blijven.” En oud-voorzitter Cees Anker verwoordt zijn FC Twente-gevoel als: “Je hebt je familie, de mensen om je heen en FC Twente”.

…Sinds 1965. is een productie van FC Twente TV. Aan het verhaal werkten mee: Cees Anker,  Jacques Bosch, Evert Bleuming, Sander Boschker, Wout Brama, Issy ten Donkelaar, Ferdinand Franssen, Frans Hartman, Jacques Hendriksen, Jeroen Heubach, Jan Jeuring, Gerrit Kuipers, Jacob Malki, Joost Middelhof, Youri Mulder, Joop Munsterman, Boudewijn Pahlplatz, Theo Pahlplatz, Martin Peters, Theo Snelders, Alfred Schreuder, Frans Thijssen, Kick van der Vall en Willem de Vries.

De film, waarvoor de twee hoofdredacteuren van TwenteSport.com en – Magazine Eddy van der Ley en Gijs Eijsink de interviews deden, is opgedeeld in twee delen van 45 minuten. Aanstaande woensdag 6 juni zullen beide delen vanaf 20.00 uur achter elkaar worden uitgezonden op Eredivisie Live. Daarnaast worden beide delen in de maand juni op Eredivisie Live herhaald:

6 juni 20:00 uur deel I + II
14 juni 21:30 uur deel I
17 juni 22:15 uur deel II
19 juni 22:15 uur deel I
22 juni 15:45 uur deel I + II
26 juni 22:10 uur deel I

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief