Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Sterk FC Twente staat na spektakel met lege handen

Geplaatst op 5 november 2017 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – Goed spelen, tot drie keer toe een achterstand ongedaan maken en toch met lege handen vertrekken, het overkwam FC Twente tegen PSV. Een eigen doelpunt in blessuretijd van Stefan Thesker bezorgde FC Twente een onverdiende 4-3 nederlaag.

Vooraf was de grote vraag of de hand van Gertjan Verbeek te zien zou zijn. Misschien in de opstelling nog niet direct, maar in de mentaliteit van de spelersgroep viel de instelling van de oud-bokser zeker te herkennen. Drie keer aangeslagen, maar steeds weer overeind krabbelen en doorgaan, dat was wat FC Twente liet zien tegen PSV.

De treffers van Locadia, Van Ginkel en De Jong werden alleen geneutraliseerd. Thesker, Lam en Fredrik Jensen zorgden ervoor dat het debuut van Verbeek een prettig verloop kende. Tot aan de slotminuten. Een eigen doelpunt van Thesker deed FC Twente uiteindelijk de das om. Nog een keer terugkomen van een achterstand zat er echt niet meer in.

PSV – FC Twente 4-3 (1-1)
Score: 14. Locadia 1-0, 21 Thesker 1-1, 61. Van Ginkel 2-1 (pen.), 68. Lam 2-2, 72. De Jong 3-2, 75.  F. Jensen 3-3, 90+1. Thesker 4-3 (e.d.).
Scheidsrechter: Higler.
Gele kaart: Ramselaar (PSV), Thesker, Lam (FC Twente).
PSV: Zoet, Arias (85. Ramselaar), Isimat, Schwaab, Brenet, Van Ginkel, Hendrix (78. Luckassen), Pereiro, Lozano, Locadia, Bergwijn (67. De Jong).
FC Twente: Brondeel, Ter Avest (73. Van der Lely), Bijen, Thesker, Cuevas, Lam, Jensen, Liendl, Slagveer, Boere, Tighadouini (71. George).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief