Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Steve McClaren: ´Mentaal en fysiek zijn we gegroeid´

Geplaatst op 29 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het spel van FC Twente sprankelde nog niet, een aantal spelers wacht nog op de topvorm, maar desondanks speelde de ploeg van Steve McClaren degelijk, bij tijden slim en vooral soeverein. Op een korte fase na de rust na had FC Groningen heel weinig in te brengen. De achterhoede gaf weinig tot niets weg, op het middenveld met de opvallend sterk spelende Leroy Fer was de thuisclub de baas en voorin liepen de twee mannen (Luuk de Jong en Ola John) die de sleutels beheerden van de plaats waar de punten te halen waren: het Groningse doel. Het werd 4-1.
Na afloop toonde de winnende coach Steve McClaren nog geen tevreden man. ´Het team wordt stap voor stap beter. Groningen speelde compact, we speelden een te laag tempo, maar twee acties van Ola John en Luuk de Jong brachten ons de 2-0 voorsprong.´ Hij had in de rust zijn ploeg opdracht gegeven snel de 3-0 te maken, maar zag dat het meteen 2-1 werd. ´Hoe het team daarna de draad oppakte en doorging voor de drie punten was heel goed. Mentaal en fysiek zijn we weer gegroeid´, zei de Engelsman die blij was met Ola John en Luuk de Jong. ´Je hebt spelers nodig die het verschil kunnen maken om wedstrijden te winnen.´
Over de eventuele komst van de Braziliaan Jajá was McClaren kort: ´Jaja is gone´, zei hij.

Pieter Huistra, oud-speler van FC Twente, maar tegenwoordig trainer van FC Groningen, was vanzelfsprekend teleurgesteld. ´We zijn hier met veel vertrouwen naar toe gekomen. Na de zeg op Heracles hadden we veel zelfvertrouwen, maar het liep anders. We wonnen te weinig duels en waren nauwelijks gevaarlijk. Toch gaven we niet veel weg. Twente kwam op voorsprong door twee individuele acties. Na de rust kwamen we goed terug, maar toen FC Twente de derde goal maakte, waren we snel kansloos. FC Twente had veel individuele kwaliteit en toonde een goede samenhang. Ze zijn kanshebber voor de titel´, aldus Huistra.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief