Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Strijdkrachtig FC Twente ontworstelt zich aan Roda JC

Geplaatst op 31 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na de deceptie in Den Haag, waar FC Twente vorige week met een 1-1 gelijkspel het zoveelste dieptepunt bereikte in korte tijd, heeft de club vanavond in eigen huis enigszins de rug gerecht met een 2-0 zege op Roda JC. FC Twente oogde in de eerste helft vooral getergd, maar kwam na rust pas tot scoren. Douglas kopte al vroeg de 1-0 binnen, waarna Wesley Verhoek, in zijn thuisdebuut, zeven minuten voor tijd tekende voor de beslissing.

No guts, no glory, luidde de boodschap op een spandoek. En aan die wens voldeed FC Twente tegen Roda JC, dat lange tijd vooral strijdlust aan de dag legde. Het spel verliep even zo moeizaam als in de voorgaande wedstrijd, maar de ploeg maakte negentig minuten vol gas jacht op de zege. In de eerste helft was vooral dat opmerkelijk, want het ontbrak FC Twente wederom aan de finesse van een titelkandidaat. Het stokte door het gebrek aan creativiteit aan de rand van het strafschopgebied, waardoor de Tukkers, grossierend in balbezit, slechts tot één kans kwamen. Uit een mislukt schot van Nacer Chadli was de reactie en inzet van Glynor Plet goed, maar de reflex van Roda-doelman Pawel Kieszek nog beter.

FC Twente verdiende de zege op basis van spelintentie en nam al vroeg in de tweede helft een voorschot op de drie punten. Douglas kopte de 1-0 tegen de touwen, waarna het defensief ingestelde Roda meer ruimte moest laten. Pas na de invalbeurt van Wesley Verhoek, in de slotfase, profiteerde FC Twente. De Hagenees nam de touwtjes in handen en luisterde zijn thuisdebuut op met een fraaie treffer. De aanval voorafgaand aan de 2-0 was tegelijk de meest creatieve. Terwijl zowel Nacer Chadli als Ola John voorafgaand telkens kozen voor kappen en schieten, behield John zeven minuten voor tijd het overzicht en bediende de diagonaal inlopende Verhoek, die knap binnen schoot.

Hoewel FC Twente een goede reactie toonde na de 1-1 in Den Haag, toonde het team van Steve McClaren nog niet de allure van een titelkandidaat. De Tukkers doen nog steeds mee, de focus was als vanouds, maar de ploeg moet in de komende weken op zoek naar creativiteit en finesse. Want daaraan schort het vooralsnog.

FC Twente – Roda JC 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Douglas 1-0, 83. Verhoek 2-0
Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Janssen, Brama en Fer (FC Twente) Ramzi en Malki (Roda JC)
FC Twente: Boschker, Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Janssen (90+2. Leugers), Chadli, Plet (67. Verhoek) O.John
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Biemans, Vukovic, Hempte, Delorge (87. Fledderus) Vormer, De Beule (61. Donald, 78. Sutchuin Djoum), Ramzi, Junker, Malki

Foto: Tumult op het veld na een overtreding van Roda-speler Malki
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief