Teleurstellende nederlaag FC Twente

Geplaatst op 2 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente is vrijwel zeker deelnemer aan de play-offs. Door de 4-3 nederlaag op eigen veld tegen Heerenveen, is de kans dat de Tukkers op de vijfde plaats eindigen uiterst klein geworden. De formatie van coach Steve McClaren heeft nog één competitiewedstrijd te goed. Dat is zondag in Venlo tegen VVV.

De wedstrijd van vanavond tegen concurrent Heerenveen begon goed voor de thuisclub. Twee doelpunten van Luuk de Jong zetten Twente op een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong. Daarna waren er kansen voor onder andere Wout Brama, Emir Bajrami die in de basis de voorkeur had gekregen boven Wesley Verhoek, en Ola John. De stand was toen al 2-1 want Bas Dost maakte vlak na de 2-0 de eerste tegentreffer na een inschattingsfout van Peter Wisgerhof op een verre uittrap van doelman Kristoffer Nordfeldt. Maar ook toen zag het er nog niet dreigend uit voor Twente dat veel beter was dan Heerenveen en inderdaad menige goede aanval produceerde.
Na de rust echter keerde langzamerhand het tij. Na een uur spelen met FC Twente als dominante partij, kantelde het spel toen de Friezen gelijk maakten door goede actie en dito schot van Oussama Assaidi. Daarna trokken ze door gevaarlijke counters de overwinning naar zich toe. Kort achter elkaar scoorden rond de zeventigste minuut Luciano Narsingh en andermaal Assaidi. Nieuwe tussenstand 2-4. Weer hadden de speersnelle en technisch vaardige aanvallers van Heerenveen een tegenstander de das omgedaan. Supporters van de Friezen zullen zich lange tijd hebben afgevraagd of Assaidi wel meedeed. De Marokkaan zat bij wijze van spreken in de binnenzak van Roberto Rosales. Echter in de tweede helft was hij met twee gevaarlijke acties toch Kort voor tijd verkleinde Douglas de achterstand tot 4-3, maar dat was inmiddels te laat om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker.