Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Theo Janssen gehuldigd als ‘Beste Twentse profvoetballer van het afgelopen seizoen’

Geplaatst op 24 juni 2011 door   ·   2 Reacties

HENGELO – Hij was vanmorgen nog even in Hengelo op het trainingscentrum van zijn ex-club. Theo Janssen nam de bokaal in ontvangst van TwenteSport.com. Doelman Sander Boschker, een goede maat van de Arnhemmer, reikte de prijs uit. Janssen was de beste profvoetballer van Twente in het afgelopen seizoen. Rapporteurs van deze website kenden hem de meeste sterren toe. Hij kreeg er negentien.

De begroeting van de aanwezigen was hartelijk. De Arnhemmer is onverminderd populair, ook bij het personeel van de club.  Christine, werkzaam in de keuken en achter de balie, omhelsde hem en zei lachend: ‘Jongen, wat is het hier stil geworden zonder jou.’
Hij was, zo vertelt ze, altijd duidelijk aanwezig. ‘Beetje ouwehoeren, even dollen, altijd leuk.’

Janssen zelf vertelde dat de vakantie hem goed had gedaan en dat hij dinsdag behoorlijk fit aan de training gaat beginnen bij Ajax, de nieuwe werkgever. ‘Maar het is erg leuk weer even hier te zijn. Ik heb drie fantastische jaren gehad in Twente. Ik ga echt met een goed gevoel weg.  Ik heb met niemand problemen en vind het fijn dat ik hier nog wat mensen spreek.’ Hij onderhoudt zich met Sander Boschker, een van de spelers waar hij veel mee omging en waar hij wel eens bleef slapen als terugrijden naar Arnhem even geen optie was.  ‘De mensen waar ik veel mee optrok, zal ik missen. Wie? Tja, dat zijn er een boel. Toon Renes, de elftalleider met zijn gemopper, Christien, Jeroen Heubach, Peter Wisgerhof, Wout Brama enzovoort.’

Vijf hoogtepunten
Hij is blij met de bokaal als beste speler van het seizoen, geniet van de erkenning na de beste jaargang uit zijn loopbaan.
Dat hij in diverse ranglijsten tot de beste speler van het seizoen is gekroond, noemt hij dan ook het hoogtepunt van het jaar.  Gevraagd naar de top-5 van 2010-2011 noemt hij vervolgens de bekerwinst met FC Twente, de Johan Cruijff Schaal, het fantastische doelpunt tegen PSV met de rush over de lengte van het veld en vervolgens de lob uit een kleine hoek over doelman Isaksson en als vijfde de thuiswedstrijd tegen Inter waarin hij en zijn teamgenoten een fraaie partij op de mat legden, die eindigde in 2-2.

Top-5 persoonlijke hoogtepunten
De top-5 noemen van zijn mooiste momenten in dat seizoen kost hem eveneens geen moeite. ‘Allereerst noem ik dan die vrije schop tegen Inter. Onze eerste goal in de Champions League. De bal ging er fantastisch in. Dat vind ik mijn mooiste moment. Dat was toch een bijzonder doelpunt’, glundert hij.  Ter memorie: Midden voor de goal op zo’n achttien meter draaide Janssen de bal met zijn magische linkspoot precies over de in de muur staande Wesley Sneijder en net langs de linker paal in het Italiaanse doel.
Zijn één na mooiste  moment:  ‘Dat was dus die goal tegen PSV.  Dan de assist op Luuk de Jong tijdens de Champions League wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg, als vierde noem ik de assist op Roberto Rosales in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en tot slot de eerste goal tegen Ajax thuis.’ Janssen lobde toen de bal met veel gevoel over Stekelenburg in de uiterste linkerbovenhoek. Overigens scoorde Janssen toen ook de tweede Twentse goal tegen zijn nieuwe werkgever Ajax. Daar begint hij maandag met een bespreking en dinsdag met de training. Dan heeft hij FC Twente, de club waar hij drie mooie jaren beleefde, voorgoed achter zich gelaten.

In het sterrenklassement van TwenteSport.com eindigde Theo Janssen dus als eerste met 19 sterren.
Bryan Ruiz werd tweede met 14, Willie Overtoom als derde met 13, Wout Brama, Douglas (van FC Twente) en Samuel Armenteros volgden daarna met 8 sterren.

(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Technische Dirk says:

  Beste Theo, ik zal je enorm gaan missen bij FC Twente. Ik ga absoluut een keer bij Ajax kijken tegen wie dan ook om speciaal een “Theootje” hopen te zien.
  Kerel, ik heb enorm van je genoten.

  Heel veel succes met je verdere voetbalcarriere.

 2. hendrik says:

  hij moet maar doen
  maar kijk zo wie zo niet naar een wedstrijd van die nieuwe club van hem
  en wens hem ook geen sukses
  twente staat bij mij voorop en niet theo
Archief