Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Thomas Bruns op kop in klassement ‘Beste eredivisievoetballer van Twente’

Geplaatst op 25 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles en Vitesse (3-5) was volgende beide rapporteurs van TwenteSport.com zeer appetijtelijk. Peter Visser gaf een 7 voor de amusementswaarde, Erwin Looms zelfs een 8. Wat wil je ook, acht doelpunten in één wedstrijd behoort niet elke week tot het scenario van een eredivisieduel.

Peter Visser zei: ‘Niet alleen werd er acht keer gescoord, ook heb ik mij kunnen vermaken door naar een aantal mooie voetballers te kijken. Daarnaast leveren twee ploegen tegenover elkaar die vooruit spelen en graag willen voetballen, altijd een leuke pot op’, aldus Visser die gecharmeerd was van het spel van Thomas Bruns en Marko Vejinovic, maar ook een lans brak voor het spel van de Duitser Dorda, de linksback van de Almeloërs. De drie spelers kregen van Visser een ster.

Erwin Looms meldde oa: ‘Doordat beide ploegen graag willen voetballen, werd het een open wedstrijd. Niet voor niets vielen er acht doelpunten. Zowel Heracles al Vitesse liep risico door één op één te spelen, met name Almelo in dit geval. Dit zeg ik omdat de ploeg uit Arnhem beschikt over Wilfred Bony. Hij speelde in dit duel de hoofdrol. Niet alleen scoorde hij drie keer, ook laat hij andere spelers beter voetballen. Deze speler is klaar voor een volgende stap’, zei Looms die Thomas Bruns een ster gaf. ‘Een echte gifkikker waar Heracles nog veel plezier aan gaat beleven. Helaas pakte hij een rode kaart door twee keer geel te incasseren. Hoewel dit misschien wel zijn spel kenmerkt. Als jonge speler weet hij soms zijn ploeg op sleeptouw te nemen, chapeau.’

Bij Heerenveen-FC Twente (2-1) zag Gert Lammerink als vaste volger namens het ANP een veel mindere pot. ‘Bij vlagen deed het voetbal tegen Heerenveen mij denken aan het Twente van een paar maanden geleden. Met name in de tweede helft speelde de ploeg relatief sterk. Dit had voornamelijk te maken met Dimitri Boelykin, hij is een balvaste spits. Door deze eigenschap kon het middenveld beter aansluiten en ging Twente meer voetballen. Met Luc Castaignos in de spits bereikte de ploeg vrij weinig, hij heeft erg veel balverlies. In de tweede helft verwachtte ik dat FC Twente de overwinning naar zich toe zou trekken, maar daarvoor leed de ploeg nog te veel balverlies. De slordigheden waren absoluut een minpunt’, aldus de oud-Enschedeër die Felipe Gutiérrez als lichtpuntje aanmerkte.

Lees HIER de analyses van Looms en Visser.
Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina. Thomas Bruns neemt door de beoordelingen van beide rapporteurs de leiding in het klassement met 6 sterren.

Foto: Thomas Bruns aan de bal. Links Vitesse-spelers Havenaar
(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief