Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Transfersoap rond Leroy Fer kent alleen verliezers

Geplaatst op 30 januari 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – ‘Leroy Fer blijft bij FC Twente’, zo luidde het bericht dat de Enschedese club woensdag aan het einde van de middag via de eigen website naar buiten bracht. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de transfersoap rondom Fer (foto) die uiteindelijk alleen verliezers kent.

Ogenschijnlijk was maandag alles rond en de officiële overstap van de middenvelder naar het Engelse Everton alleen nog een kwestie van tijd. Opmerkelijk daarbij was dat Johan Derksen tijdens de uitzending van VI TV plotseling wist te melden dat het vertrek van Fer FC Twente helemaal niet zo slecht uit kwam. Fer zou een rechtzaak wachten vanwege een ernstige misstap. Die kwestie zou niet alleen negatief zijn voor Fer zelf, maar ook de Enschedese club vervelende aandacht geven.

Hoewel de uitspraak van Derksen een slimme actie leek om de pijn van het vertrek van Fer bij de FC Twente fans te verzachten, lijkt de uitspraak op opmaat voor een alsnog mislukte transfer. Everton schrok van het bericht, ging bij de medische keuring uiterst grondig te werk en stelde vast dat de knie van Fer reden tot zorgen gaf. Voor de Engelsen aanleiding om de, in de ogen van FC Twente afgeronde, onderhandelingen te heropenen. Daarbij kwam de club uit Liverpool met een aantal nieuwe voorwaarden. Eisen die er op neer kwamen dat er in termijnen betaald zou worden, waarbij het aantal wedstrijden waarin Fer in actie zou komen de verdeelsleutel zou vormen. De Engelsen stelden daarbij ook nog een deadline, onder het motto ‘accepteren of we halen een ander’.

Vanzelfsprekend een situatie waarmee FC Twente onmogelijk akkoord kon gaan. Om immers zelf een vervanger te kunnen bekostigen heeft de Enschedese club geld nodig, geen toezegging dat er mogelijk op termijn wel geld zou kunnen komen. Op basis van een mooie toekomst valt met geen enkele club te onderhandelen en de transfer voorfinancieren in de hoop ooit geld te zien is iets waar zakenman Munsterman hooguit om moet lachen, maar zeker geen constructie die in zijn ogen acceptabel is.

Daardoor ketste de overgang van Leroy Fer naar Everton alsnog af. FC Twente kan dus blijven beschikken over de middenvelder, al is de vraag hoe snel Fer de draad weer op zal kunnen pakken, na de teleurstelling van de afgeketste overgang naar de Premiership. Wat in het voordeel van FC Twente spreekt is dat het met de misstap van de middenvelder wel mee lijkt te vallen. Tot een rechtzaak zal het niet komen, het vergrijp blijkt dusdanig dat het bij een taakstraf eventueel in combinatie met een geldboete zal blijven. Natuurlijk blijft de vraag hoe de justitiële kwestie naar buiten heeft kunnen komen. Mocht uitkomen dat FC Twente hier de hand in heeft gehad, zal dit ongetwijfeld opnieuw een knauw zijn voor de motivatie van Fer, met alle gevolgen van dien.

Foto: Stefan Schipper

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief