Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Twente speelt zonder geest en beest in De Kuip: 5-1

Geplaatst op 29 september 2019 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ENSCHEDE – Op bezoek bij een getergd Feijenoord moest FC Twente vanmiddag door een paar zure appels bijten. De ploeg werd van de mat gepoetst door een Feijenoord dat zich met de ruime overwinning van 5-1 voor de blamerende midweekse nederlaag revancheerde.

Zelfs de tot nu toe dit seizoen uitblinkende doelman Joël Drommel ging mee in de mêlee, vond vier tegentreffers te weinig en gaf de vijfde cadeau. De sportieve malheur lag niet alleen aan hem, heel het team van oefenmeester Gonzalo Garcia Garcia speelde als een natte krant op een natte mat.

De eerste treffer van Feijenoord kwam op naam van Steven Berghuis, een fraaie goal van een begenadigde aanvaller, met soms wat onhandige stuipen, die ongehinderd(!) uit een rappe counter voor 1-0 zorgde. Door slordig verdedigen van Jens Toornstra werd Aitor Cantalapiedra na een combinatie met Haric Vuckic in staat gesteld de Enschedese ploeg naast Feijenoord te zetten.

Koude douche in dampende Kuip
Wie dacht dat dit het begin van iets moois was, kwam bedrogen uit, want Sam Larsson, de zo vaak geplaagde Feijenoord-Fries uit Zweden, had besloten dat het zijn dag moest worden en schoot van afstand heerlijk binnen. En het werd steeds minder wat Twente liet zien, want zowel de geest als het beest ontbraken in het team. Aan de bal werd steeds van de bal, want niets lukte, voor zover er al een bedoeling was. Het eigen doelpunt van Peet Bijen was de graadmeter voor de koude douche in de dampende Kuip.

De beste Feijenoorder, namelijk de Colombiaanse voorwaarts Luis Sinisterra, kon volkomen ongehinderd de 4-1 laten aantekenen en dat Larsson met behulp van Drommel (een-tweetje) uiteindelijk het kwintet mocht volmaken onderstreepte al het voorgaande.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief