Zaterdag 20 april 2024

Twente wint tumultueus en gek duel in en van Groningen

Geplaatst op 10 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN/ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond verrassend met 1-3 gewonnen in en van Groningen. Het was een knotsgekke wedstrijd met twee rode kaarten en twee gemiste strafschoppen plus een bult emotie in en om het veld. Bij rust stond het nog dubbelblank, mede doordat Aitor Cantalapiedra namens Twente een strafschop op de lat pleerde. Aan de andere kant miste Kaj Sierhuis ook vanaf elf meter. In de slotminuten van de eerste helft kregen Pascal Lundqvist en Mike te Wierik van Groningen een rode kaart.

De veldverwijderingen waren tamelijk zware straffen met een prominente rol voor arbiter Christiaan Bax (initiatief eerste kaart) en zijn beeldadviseur Joey Kooy (initiatief tweede kaart), want het waren lichte overtredingen, die ook met geel of niets hadden kunnen worden bestraft. Het duo Warrig en Varrig drukte zo wel een stevig stempel op de wedstrijd.

Lag in de eerste helft het overwicht volledig bij de Groningers, toen de ploeg van trainer Danny Buijs in het tweede bedrijf twee pionnen miste, vertaalde dit zich in meer kansen voor Twente, dat ook dominanter ging spelen en het overtal op uitstekende wijze benutte.

Fabelachtig
Het overwicht werd eerst tot uitdrukking gebracht met een bal van Javier Espinosa op de paal en vervolgens een treffer van Keito Nakamura, die net als vorige week liet zien over een fabelachtige traptechniek te beschikken, dit keer uit een vrije trap. Eerder had. Vervolgens scoorde Aitor toch nog, uit een strafschop, wat voor hem na het missen van de penalty in de eerste helft een pak van het hart moet zijn geweest.

Blessuretijd
Een minuut of vijf voor tijd kwam Groningen zowaar terug in de wedstrijd door een doelpunt van Ritsu Doan, maar de aanvalshonger – onder het motto alles of niets – ging uiteraard ten koste van de organisatie. Het duurde echter tot diep in de blessuretijd voor Haris Vukic namens de Enschedeërs aan alle Groningse hoop in de bodem sloeg door de derde binnen te leggen.