Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

Twente Vooruit

Geplaatst op 23 december 2018 door   ·   Geen reacties

Paul van der Kraan is nog maar net benoemd als algemeen directeur van FC Twente of de victorie is begonnen en de laatste wedstrijd van dit jaar werd een echte happening. Van der Kraan loopt al heel lang in de marge van het betaald voetbal rond, want als je betrokken bent geweest bij RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en FC Den Bosch mag je rustig spreken van marge, zonder deze clubs hiermee te kort te doen. Vitesse was van een andere orde en daar heeft hij de club, na de gevolgen van de grootheidswaanzin van Karel Aalbers, van de financiële ondergang gered. Ook bij Fortuna Sittard zorgde Van der Kraan dat de club financieel gezond werd. Kortom, hij heeft zijn sporen in de voetballerij verdiend en weet hoe de hazen lopen.

Ik ken niet zo heel veel mensen die zo lang de slangenkuil van het betaald voetbal hebben overleefd, hoewel ook Van der Kraan weet hoe het voelt om je biezen te moeten pakken. Hij kreeg bij Vitesse dan wel een zak met geld mee, maar dit soort zaken laat natuurlijk sporen achter, als het ook een leerzaam zijn.

Waarschijnlijk gaat FC Twente opa’s laatste nummertje worden, maar ik heb er honderd procent vertrouwen in dat het Van der Kraan gaat lukken om de club financieel weer gezond te maken. Overigens hadden de diverse raden van commissarissen bij FC Twente natuurlijk al veel eerder op zoek moeten gaan naar een man van dit kaliber en vooral met deze ervaring. Er is na het vertrek van Joop Munsterman te veel geld en tijd verloren gegaan en bovendien veel onnodige onrust ontstaan met als gevolg negatieve publiciteit rond de club. Dat mogen deze mensen zich aanrekenen.

Er zijn zeker parallellen te trekken tussen de situatie bij Vitesse en die van Twente, dus Van der Kraan weet wat hem te wachten staat. Het is financieel heel moeilijk bij Twente en de club speelt in de Keuken Kampioen Divisie, maar Van der Kraan is met zijn volle verstand deze uitdaging aangegaan en ziet dus kansen, anders was hij er nooit aan begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat de FC de juiste man heeft aangetrokken en dat de weg omhoog vanaf nu wordt ingezet. Want zowel financieel als technisch (Ted van Leeuwen) heeft FC Twente voor de langere termijn de juiste mensen eindelijk aan het roer.

Trainers zijn vrijwel altijd passanten en of Mario Pusic voor de langere termijn de juiste man op de juiste plek is voor FC Twente, daar ben ik nog niet zo van overtuigd, maar dit was tot nu toe, mede gezien het gebrek aan euro’s, wel de enige oplossing. Ik denk dat hij, nu de rust is teruggekeerd in de Grolsch Veste, in staat moet zijn met de huidige selectie te promoveren. Het zal mij overigens een zorg zijn of dit rechtstreeks gaat gebeuren of via de nacompetitie. Voor een structurele plek in het linkerrijtje van de eredivisie heeft de club echter een andere passant nodig.

Met het binnenhalen van Paul van der Kraan gaat de victorie bij FC Twente echt beginnen en het voelt best goed om met deze overtuiging de feestdagen en het nieuwe jaar in te kunnen gaan. Ik wens u prettige feestdagen.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief