Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Van der Velde vierde bestuurder Stichting FC Twente’65

Geplaatst op 4 december 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Bij de Stichting FC Twente’65 is communicatiestrateeg Van der Velde, die per 1 december is toegetreden, de vierde bestuurder. De stichting bewaakt als aandeelhouder de continuïteit en de clubcultuur van FC Twente. Van der Velde werkt bij de Universiteit Twente, is van kindsbeen af fan van de club en maakte een aantal jaren deel uit van de gemeenteraad van Enschede.

Van der Velde is bij de stichting voorgedragen door ledenvereniging ‘Twente, verenigt!’. Het is de bedoeling dat er nog een vijfde bestuurder bij komt. Voorzitter is ex-onderwijsbons Boomkamp, penningmeester Rouwhorst en bestuurslid Fuhri Snethlage.

In de roerige jaren die de club achter de rug heeft, met enorme tekorten, de degradatie uit de eredivisie en de dreiging van een faillissement, pleitte Van der Velde voor het behoud van de club in een nieuwe bedding met het accent op de (ver)binding met de stad en de regio.

Bij de verkiezingen van anderhalf jaar geleden was toenmalig fractievoorzitter Van der Velde kandidaat-wethouder namens de PvdA Na de verkiezingen koos de achterban ervoor kandidaat Kampman, ex-voorzitter van Rigtersbleek, voor te dragen als PvdA-wethouder en aldus geschiedde.

Bindende factor
De motivatie van Van der Velde om toe te treden tot de stichting is zijn betrokkenheid bij het wel en wee van de club. ‘FC Twente is een bindende factor in deze regio, in goede en in slechte tijden. Dat hebben we de afgelopen jaren kunnen zien toen velen de schouders eronder hebben gezet om FC Twente op de been te houden. In die hechte samenwerking ligt het fundament voor een succesvolle toekomst, in alle opzichten. Ik draag graag bij aan een goed bestuur dat daarbij hoort.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief