Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Verliezend FC Twente ontsnapt aan totale vernedering

Geplaatst op 29 april 2012 door   ·   6 Reacties

ENSCHEDE – In een waar spektakelstuk, die alle facetten van een topwedstrijd bevatte, is FC Twente ontkomen aan een vernedering. Ajax won met 2-1, maar vierde in het hol van de leeuw geen kampioensfeestje, doordat Feyenoord dankzij een treffer van Otman Bakkal zegevierde op AZ.

Het vuurwerk dat in het begin letterlijk dreunde door de Grolsch Veste, zette zich in figuurlijke zin door in de negentig minuten volgden. Het was lang geleden dat de supporters van FC Twente vermaakt werden, maar de topper tegen Ajax kenmerkte zich vooral door de spanning. Dat Ajax met de 2-1 zege een grote stap zette richting de titel, die woensdag bemachtigd kan worden, was enerzijds een domper, want toen na negentig minuten de balans werd opgemaakt, kon FC Twente niet anders concluderen dan dat er meer inhad gezeten. Anderzijds prezen de Tukkers zich gelukkig dat de Amsterdammers, door de overwinning van rivaal Feyenoord, niet op de Enschedese middenstip een feestje konden vieren. Het was een troost na een pijnlijke nederlaag.

FC Twente deed voetballend onder voor de landskampioen in spe. De ploeg van trainer Steve McClaren kwam daarentegen tot de beste kansen, maar de opstormende rechtsback Gregory van der Wiel, werd FC Twente twee keer fataal. Van der Wiel werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd door Dwight Tiendalli en Ola John. In de eerste helft stond hij aan de basis van de benutte strafschop van Theo Janssen, waarbij doelman Nikolay Mihaylov (foto) goed weg kwam met geel. Na de ontploffing van de gelijkmaker van Leroy Fer, tekende de ongedekte Van der Wiel voor de winnende.

Zowel tussentijds als bij het scheiden van de markt liet FC Twente het vooral na zelf van invloed te zijn op het verstoren van het hoofdstedelijke feestje. In eerste instantie, nog voor de gelijkmaker van Fer, kwam Ajax met de schrik vrij na een omhaal van Douglas. Bij een 2-1 achterstand verzuimde Ola John de zee van ruimte in het strafschopgebied af te straffen, in de slotfase redde Vermeer op een harde kopbal van Douglas.

De nederlaag was pijnlijk met het zicht op de strijd om de tweede plek, waar Feyenoord en PSV een grote slag in sloegen. Toch klonk er na het laatste fluitsignaal luid gejuich van de Enschedese tribunes, toen de 1-0 uitslag bij Feyenoord-AZ bekend werd. De supporters van FC Twente haalden opgelucht adem dat Ajax de titel nog niet kon vieren. Een totale vernedering in de rode kathedraal bleef uit, maar de Enschedese club moet alle zeilen bijzetten om Europa League-voetbal te behalen.

FC Twente – Ajax 1-2 (0-1)
Scoreverloop:
30. Janssen 0-1 (penalty), 72. Fer 1-1, 78. Van der Wiel 1-2
Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Mihaylov en Fer (FC Twente)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof (73. Röseler), Douglas, Tiendalli, Brama (83. Plet), Janssen (46. Verhoek), Fer, Chadli, De Jong, O.John
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Anita (87. Enoh), Eriksen, Janssen, Aissati (80. Sigthórsson), De Jong, Boerrigter (64. Ebecilio)

(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Jan says:

  Volgens mij was degene die bovenstaande heeft geschreven een beetje aangeschoten?

 2. Anton says:

  Ah, daarom hebben ze mijn reactie weggehaald…

 3. Peter Bonder says:

  Sjongejonge, wie heeft dit verslag geschreven? En trouwens, wat maakt het uit of we Europees voetbal missen als de trainer dat toch niet belangrijk vindt (zie Schalke uit)? Focus, Steve!

 4. Peter Waalkens says:

  Kunt wel zien dat deze website uit Almelo komt, wat een zwart-wit gekleurd verslag. Zou mijn naam er ook niet boven durven te zetten.

 5. Hans van den Berg says:

  Volgens mij heb ik een heel andere wedstrijd gezien

 6. Jeroen says:

  Waalkens waarom moet je Heracles erbij halen als je club zo’n slecht resultaat haald? De hoofredacteur hier heeft meestal ook een rode pet op, dus daar zal het niet aan liggen. Maar was de wedstdrijd zo slecht dat het verslag hierboven nog heel mild is?
Archief