Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Villarreal – FC Twente 5-1 (3-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 8 april 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een hopeloze avond voor FC Twente. Het eerste kwartier konden ze nog wel aardig meekomen, maar na de 1-0 was het over en uit. Als je ook zag hoe de doelpunten werden weggegeven, met drie man centraal achterin spelen kan gewoon niet tegen dit soort tegenstanders. Een ander systeem spelen vereist gewenning. Een dergelijke omzetting doe je misschien in een oefenwedstrijd, maar niet in een Europees duel. De spelers van Villarreal konden zo doorlopen, echt het was onbegrijpelijk.

Zoals gezegd, na de 1-0 lukte er aan FC Twente zijde niets meer. Bij alle goals stonden spelers van de tegenstander vrij. Ik herkende FC Twente gewoon niet terug. Na de 5-1 is het in elk geval voor wat de Europa League betreft over en uit.

FC Twente kan zich gaan concentreren op de beker en de competitie. Als je zo ver komt moet je er altijd voor voetballen, maar vandaag leek het wel of Twente blij was er uit te gaan. Villarreal was duidelijk een maatje te groot. Janko had ook nog een geluk dat hij mocht blijven staan, zijn overtreding was een zuiver rode kaart. Voor FC Twente is het te hopen dat ze Luuk de Jong niet al te lang moeten missen. Ze kunnen zich in elk geval nu op de twee andere prijzen gaan richten.

De amusementswaarde, ik zou zeggen een zeven als geheel, maar hooguit een vier voor FC Twente, daar viel weinig plezier aan te beleven. Ik heb dan ook geen man van de wedstrijd aangewezen.

Villarreal – FC Twente 5-1 (3-0)
Scoreverloop:
22. Marchena 1-0, 43. Valero 2-0, 45+1. Nilmar 3-0, 55. Rossi 4-0, 80. Nilmar 5-0, 90+1. Janko 5-1
Geel: Cazorla en Nilmar (Villarreal) Rosales en Janko (FC Twente)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: geen
Villarreal: Lopez; Mario, Rodriguez (71. Capdevila), Musacchio, Catala (82. Kiko); Valero (79. Cani), Marchena, Bruno, Cazorla; Nilmar, Rossi
FC Twente: Mihaylov; Onyewu, Wisgerhof, Douglas; Rosales, Brama (77. Landzaat), Janssen, Tiendalli; Ruiz (60. Chadli), De Jong (32. Janko), Bajrami

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief