Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Villarreal droomt al van de halve finale

Geplaatst op 13 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Hoewel zowel trainer Carlos Garrido als spits  Marco Ruben (foto) in prachtige lange zinnen hun verhaal verkondigden tijdens de persconferentie, gehouden als voorbereiding op het Europa League duel tussen FC Twente en Villarreal, vertelden beiden toch bijzonder weinig.

De Spanjaarden hebben een droom, die tevens het doel voor het duel van morgenavond is. ‘Het bereiken van de halve finale is onze droom, om dat doel te bereiken zullen we ook morgenavond onze uiterste best gaan doen,’ zo vertelt spits Ruben. De aanvaller weet daarbij dat de openingsfase van de wedstrijd het belangrijkste zal zijn. ‘De eerste twintig minuten zijn erg belangrijk. We zullen scherp en geconcentreerd moeten spelen’. Dat lukte afgelopen weekend, toen tegen lokale rivaal Valencia met maar liefst 5-0 werd verloren, niet. ‘Afgelopen weekend is geweest, die wedstrijd speelt morgen geen rol meer. Wij zullen gaan spelen zoals we altijd doen, omdat daarin nu eenmaal onze kracht ligt’ zo blikt de Argentijnse aanvaller vooruit.

‘De halve finale bereiken, het enige wat telt’
Ook trainer Carlos Garrido stelde het doel centraal. ‘Ons kwalificeren voor de halve finale, dat is het enige wat telt. Natuurlijk willen we graag een goed resultaat behalen en hier met een overwinning vertrekken, maar het bereiken van de volgende ronde is het enige wat uiteindelijk telt.’ Hoewel de 5-1 overwinning in de eerste wedstrijd zou moeten zorgen voor een redelijk gerust gevoel, lijkt Villarreal niet van plan het er op aan te laten komen. ‘We missen spelers door blessures, maar voor de rest zullen we morgen in onze sterkste samenstelling aantreden.’ Gevraagd naar de kans op een scenario waarin het toch FC Twente is dat verder gaat en niet Villarreal, is Garrido duidelijk: ‘We willen ons kwalificeren en gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.’ De gezichtsuitdrukking van de Spanjaard laat zien dat hij even overwoog om ‘en dat gaat ook zeker lukken’ te zeggen. Of het respect voor de gasheer is, of dat er toch nog een klein beetje twijfel is over de goede afloop, zal morgenavond blijken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief