Hattrick Anouk Dekker; vrouwen FC Twente dichtbij landstitel

Geplaatst op 5 mei 2011 door   ·   1 Reactie

ZWOLLE – De vrouwen van FC Twente kunnen volgende week donderdag landskampioen worden. Vanavond had de ploeg een gemakkelijke avond bij FC Zwolle (5-1), maar ook nummer twee ADO Den Haag won met 2-1 van Willem II.

Twente is een klein stapje verwijderd van de titel. Vanavond had het al zo ver kunnen zijn, ware het niet dat de concurrent eveneens geen steekje liet vallen. De Tukkers voldeden vooral aan hun plicht. De ploeg oogde gretig en scoorde er lustig op los. Binnen het kwartier stond het 4-0 en was het duel feitelijk beslist. Ellen Jansen scoorde al na vijf minuten, waarna Maayke Heuver en Anouk Dekker (foto), met een loepzuivere hattrick, de zege veilig stelden (5-0).  De tweede helft bleef voor Twente doelpuntloos. Zwolle redde in de slotminuten de eer met: 5-1.

ADO heeft een punt minder op de ranglijst. Twente moet volgende week in de Grolsch Veste, tegen Willem II, winnen om landskampioen te worden.

Scoreverloop: 6. Jansen 0-1, 11. Heuver 0-2, 13. Dekker 0-3, 14. Dekker 0-4, 38. Dekker 0-5, 87. Borg 1-5
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Nick (57. Hulshof), Van de Putte, De Boer, Heuver (65. Roetgering), Bakker, Dekker, Pieëte, Worm, Jansen (73. Munsterman)