Vrouwen FC Twente hervatten competitie met ruime overwinning

Geplaatst op 1 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ANTWERPEN – Het vrouwenteam van FC Twente is de tweede fase van de competitie goed begonnen. In de BeNe league A werd met 3-0 gewonnen van Beerschot. De overwinning op de Belgische tegenstander vormde een primeur, want nog niet eerder werkte de ploeg van trainer Arjan Veurink (foto) een competitieduel af op Belgische bodem.

FC Twente was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Na twintig minuten wisten de Tukkers het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Marlous Pieëte opende de score. Voor rust werd het 2-0, door opnieuw Pieëte. Na de hervatting werd het als nel 3-0 in Twents voordeel. Dit keer was het Ellen Jansen die de treffer op haar naam schreef.

Anouk Dekker leek tot twee keer toe het vierde doelpunt van de avond te scoren. Het slecht bespeelbare veld voorkwam de treffers. De bal rolde in beide gevallen richting het Belgische doel, maar bleef de eerste keer op en de tweede keer vlak voor de lijn liggen. Daardoor bleef het bij 3-0. Die uitslag is voor de vrouwen van FC Twente voldoende om zich achter Standard Luik, dat in Amsterdam Ajax met 4-0 versloeg, op de tweede plaats te nestelen. Luik behaalde het maximale aantal punten uit twee duels, terwijl de overige zeven teams, met uitzondering van Lierse, een keer in actie kwamen.