Vrouwen FC Twente verslaan VVV-Venlo

Geplaatst op 2 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft vanavond het duel met VVV-Venlo met 2-0 gewonnen. Na een weinig hoogstaande eerste helft sloegen de Tukkers kort na rust toe. Anouk Dekker en Marlous Pieëte namen de treffers voor hun rekening.

Nadat de openingsfase van het duel leuk was en kansen opleverde voor Anouk Dekker en Marthe Munsterman, die beiden vanuit vrijstaande positie scoringsmogelijkheden onbenut lieten, zakte het spelpeil vervolgens flink terug. Terwijl VVV-Venlo zich beperkte tot reactievoetbal, slaagde FC Twente er niet in aanvallend gevaarlijk te worden. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies, waardoor verdere kansen voor rust uitbleven.

Vrijwel direct na de hervatting sloeg FC Twente toe. Een lange bal van Maayke Heuver leverde een kans op voor Marlous Pieëte. Een speelster van VVV-Venlo bracht op de doellijn redding. In tweede instantie was het Anouk Dekker die van dichtbij raak schoot. Vervolgens brak de leukste fase van het duel aan. FC Twente bleef met goede combinaties de aanval zoeken en kreeg na een uur spelen de beloning. Na een combinatie tussen Heuver, Dekker en Munsterman werd Pieëte bereikt. De snelle aanvalster schoot diagonaal de 2-0 binnen.

Na het tweede doelpunt was de wedstrijd gespeeld. VVV-Venlo berustte in de nederlaag, terwijl FC Twente, tevreden met het resultaat, het duel eenvoudig uitspeelde.

FC Twente Vrouwen – VVV-Venlo Vrouwen 2-0 (0-0)
48’ Dekker 1-0, 60’ Pieëte 2-0
FC Twente Van Veenendaal, Minnaar, Mattern, Van De Putte, Hulshof, Dekker, Heuver, Pieëte, Roetgering (79. Bakker), Worm, Munsterman (79. De Kort).