Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente verspelen met gelijkspel kans op landstitel

Geplaatst op 20 april 2012 door   ·   Geen reacties

VENLO – De vrouwen van FC Twente kunnen het kampioenschap vergeten. De Tukkers kwamen op bezoek bij VVV-Venlo, net als afgelopen week tegen sc Heerenveen, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Debutante Anne Bosveld zorgde er voor dat FC Twente toch nog een punt over hield aan het duel.

Net als in het bekerduel, dat door VVV-Venlo na strafschoppen gewonnen werd, verspeelde FC Twente ook nu een prijs. In de strijd om het landskampioenschap zorgt het gelijke spel ervoor dat de beslissing nu wel gevallen is. Hoewel er theoretisch nog een kans bestaat, is het nagenoeg uitgesloten dat FC Twente, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan koploper ADO Den Haag, in de laatste vier speelrondes een gat van acht punten weet te overbruggen.

Met het gelijke spel weden de Tukkers nog rijkelijk beloond. Het was namelijk de thuisploeg die het beste van het spel had, maar vergat te profiteren van het soms lankmoedige verdedigen van FC Twente. Toen VVV-Venlo tien minuten voor tijd op voorsprong kwam, leek de wedstrijd gespeeld. In de slotfase zorgde de debuterende Anne Bosveld er voor dat FC Twente toch nog een punt aan het duel overhield.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief