Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Vrouwenteam FC Twente loopt uit na zege op titelconcurrent AZ

Geplaatst op 7 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – De vrouwen van FC Twente blijven koploper in de eredivisie. Bij nummer twee AZ zegevierde de ploeg met 2-1. Bij rust stond Twente al met 2-0 voor door doelpunten van Maayke Heuver en Ellen Jansen (foto). De tegentreffer viel pas in de slotfase en was afkomstig van Desiree van Lunteren. Het verschil met ADO Den Haag, dat de tweede plek heeft veroverd, is nu vier punten.

Waar AZ vrijwel niets creëerde, was FC Twente de meest effectieve ploeg. Na een half uur scoorde Heuver uit een strafschop, uit de aftrap die volgde werd het 2-0 door Jansen. In de tweede helft maakte AZ jacht op de aansluiting, maar vond die, ondanks een grote kans voor Annelies Zondag, lange tijd niet. Pas in de slotminuten maakte Van Lunteren, met een lobje, de aansluitingstreffer. Chantal de Ridder zorgde vervolgens nog voor gevaar, maar kon niet voorkomen dat Twente drie punten uitliep op AZ.

Scoreverloop: 33. Heuver 0-1, 34. Jansen 0-2, 90. Van Lunteren 1-2
FC Twente: Van Veenendaal, Nick, Van de Putte, De Boer, Roetgering, Heuver, Dekker, Bakker (85. Heuvels), Mijnheer, Jansen (74. Van Brummelen), Worm (63. Pieëte).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief