Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

VVV-Venlo – FC Twente 4-2 (1-1) – Analyse door Paul Schabbink

Geplaatst op 6 mei 2012 door   ·   Geen reacties

FC Twente begon aardig, maar het werd met de minuut slechter. Na rust ontaardde het in een hopeloos geploeter. Je vraagt je af wanneer de ondergrens bereikt wordt. FC Twente ging daar na rust duidelijk doorheen. In deze wedstrijd zou je juist vertrouwen moeten tanken. Ik vind dat je van VVV-Venlo, met alle respect, hoort te winnen en dat met duidelijke cijfers. Vervolgens verlies je met 4-2, blamerend.

Ik vrees nu al voor de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, ik vraag me af hoeveel vertrouwen er nu nog over is. Je pakt hier de voorsprong en laat die dan weer glippen. Dat heeft deels met kwaliteit te maken, maar voor een groot dele ook met vertrouwen. Je kunt het ook niet gooien op het ontbreken van Luuk de Jong en Ola John, al mis je dat tweetal natuurlijk wel.

Dat de ploeg vier tegentreffers tegen kreeg tegen wat toch wel de standaard achterhoede is, is echt een blamage. Samenvattend zou ik niet weten hoe dit om te keren. Het is een ploeg die snakt naar het einde van de competitie. Ik kan me voorstellen dat sommige spelers er erg tegenop zien dat ze nu de playoffs moeten gaan spelen. Het zou daarnaast de club sieren wanneer ze een gebaar maakten naar de supporters en hen gratis toegang zouden geven. (red. op moment van spreken was nog niet bekend dat FC Twente dit inderdaad zou doen).

Ik geef de wedstrijd een zeven wat amusementswaarde betreft. VVV-Venlo speelde best aardig. Had ik een cijfer voor het voetballende deel moeten geven, dan was het niet meer dan een vier geweest. Sterren heb ik niet toegekend. Als man van de wedstrijd kies ik voor scheidsrechter Ruud Bossen, die de kaarten op zak hield voor FC Twente en daarmee zo vriendelijk was de ploeg toch maar aan Europees voetbal te helpen.

VVV-Venlo – FC Twente 4-2 (1-1)
Scoreverloop:
31. Fer 0-1, 45. Wildschut 1-1, 49. Chadli 1-2, 61. Holla 2-2, 84. Berghuis 3-2, 90. Unchebo 4-2
Scheidsrechter: Bossen
Geel: Vorstermans en Berghuis (VVV-Venlo)
Amusementswaarde: 7
Sterren: geen
Man van de wedstrijd: Ruud Bossen
VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, Yoshida, Vorstermans (46. Emenike), Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Kruysen (83. Leemans), Berghuis, Nwofor (83. Uchebo), Wildschut
FC Twente: Mihaylov, Rosales,Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Landzaat (67. Janssen), Fer, Bajrami (46. Verhoek), Plet, Chadli

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief