Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Wat nou sentiment..

Geplaatst op 30 januari 2023 door   ·   Geen reacties

Het wekt enige verbazing dat Rienstra zijn carrière vermoedelijk zal afsluiten bij SC Cambuur. Het zou slim  zijn geweest als Heracles hem binnen had gehaald, maar ik heb begrepen dat Rienstra  bewust voor de Friese hoofdstad heeft gekozen. Dat kan natuurlijk, want hij gaat aan dan zijn voormalige trainer Sjors Ultee achterna. Ze werkten  bij Fortuna Sittard met elkaar en zijn daar beiden vertrokken.

Met zijn 32 jaar is Rienstra ondertussen de meest ervaren speler van SC Cambuur en die ervaring en een der meest ervaren voetballers in de vaderlandse eredivisie. Hij begon, ja ja, bij Heracles, dat hem scoutte hem als groot talent. Hij viel op bij een aantal amateurclubs en  talentelftallen van betaal voetbal-organisaties. De eerste club die het in hem zag zitten was vervolgens Heracles, waar hij debuteerde.

Rienstra werd ook geselecteerd voor Jong Oranje en groeide in Almelo uit tot een iconische middenveldstrateeg met aanvallende aspiraties. Na vier seizoenen vertrok Rienstra naar PEC Zwolle om daarna de kleuren te verdedigen.

De 32-jarige Rienstra liet in juli zijn contract bij Fortuna Sittard ontbinden. Op elkaar uitgekeken, heet dat netjes, en ook na twee seizoenen toe aan een nieuw avontuur en speelplezier. Dat hij nu van het diepe zuiden naar het hoge noorden verkast kan zomaar iets te maken hebben met de trainer die hem voorging naar SC Cambuur. Er zou geen contact zijn geweest met Heracles, dat wel wat voetbalervaring nodig heeft.

Dat geldt des te meer als je het vertoonde voetbal en de  verzamelde punten op je in laat werken in Almelo op je in laat werken. Met 313 caps brengt Rienstra een bult ervaring mee. Inderdaad, daarmee kun je voor de dag komen in Leeuwarden, maar ook in Almelo zou dat hebben gekund. Het zou ook de spreekwoordelijke cirkel zijn, want een carrière  afsluiten waar die dik een decennium  geleden is begonnen had ook wel iets gehad.

Han Pape

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief