Woensdag 24 april 2024

Willem II wint verdiend in Veste van onmachtig Twente

Geplaatst op 19 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Voor de vierde keer op rij liep FC Twente vanavond tegen een nederlaag aan. In de eigen Veste moesten de Enschedeërs buigen voor Willem II dat het enige doelpunt van de wedstrijd maakt. De thuisploeg lijkt na een bijna spectaculaire start van het seizoen van de zevende in de harde werkelijkheid te belanden. Waarbij de middenmoot het doel zal moeten zijn.

Een vroege goal van Mario Vrousai was de beslissing ten voordele van de Tilburgse tricolores. Hij scoorde na vijf minuten door met het hoofd een fraaie aangever van Freek Heerkens binnen te koppen. Het was daarna meer aan de Tilburgers te wijten dan aan de Tukkers te danken dat het zo bleef. In de eerste helft breiden de Twentenaren er tot moewordens op los en Brabanders deden het rustig aan en lieten de ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia komen. In het tweede bedrijf had FC Twente, zoals altijd fanatiek gesteund door de hondstrouwe aanhang, iets meer power in het spel, maar tot grote mogelijkheden kwam het niet.

Drie wissels in de wei
Garcia moest wat doen en offerde als eerste sterkhouder en aanvoerder Wout Brama voor wie het publiek nog wel wilde applaudisseren. In zijn plaats kwam Lindon Selahi, wiens belangrijkste daad een pittige overtreding zou zijn, die met geel zeer genadig werd bestraft. Vanwege een blessure ging Aitor Cantalipiedra naar de kant en zijn plek werd ingenomen door Queensy Menig, die via de flank wel een paar keer goed doorkwam. Een kwartier voor tijd kwam Emil Berggreen ter vervanging van Keito Nakamura.

Niets op verlies afdingen
FC Twente creëerde naar het einde toe wel iets meer dan voor rust, maar gaf noodzakelijkerwijs achterin ook meer weg. Eigenlijk was Willem II dichter bij de 0-2 dan FC Twente bij de 1-1. Op de zege van de bezoekers valt weinig af te dingen.