Wisla Krakow – FC Twente 2-1 (1-1) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 14 december 2011 door   ·   Geen reacties

Het duel begon met een opgelegde kans voor Marc Janko in de derde minuut. Hoewel het een 100% kans was, scoorde Janko niet. Vervolgens leed Nacer Chadli balverlies, kon Gargula doorlopen en toch nog van vrij grote afstand schieten. Nick Marsman tastte mis op de zwabberbal, die wel houdbaar leek. Over de gehele eerste helft bezien was Wisla Krakow ook de betere ploeg, meer balbezit, feller en agressiever in de duels. Ik vond de verdediging van FC Twente niet goed voor de dag komen. Bengtsson was niet sterk, maar met name Bart Buysse speelde erg matig. In de laatste fase van de eerste helft had FC Twente meer balbezit en kon Luuk de Jong op aangeven van Denny Landzaat, via een prachtige omhaal, de 1-1 scoren.

De tweede helft werd het al direct 2-1. Een uitrap van de Poolse doelman werd door Bengtsson verkeerd beoordeeld. Zijn zwakke verdedigen bood aan Genkov de ruimte te scoren. Vervolgens zakte Krakow wat terug, maar ook met meer balbezit wist FC Twente niet te profiteren. Dat kwam mede doordat er te veel jeugdspelers opgesteld waren. FC Twente slaagde er niet in gevaarlijk te worden, de scherpte ontbrak. Was de ploeg compleet geweest, dan was de wedstrijd zeker anders gelopen. Ik geef het duel een zes wat amusementswaarde betreft. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen.

Wisla Krakow – FC Twente 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 11. Gargula 1-0, 39. De Jong 1-1, 46. Genkov 2-1
Arbiter: Bezborodov (Rus)
Geel: Janssen, Gouriye
Amusementswaarde: 6
Wisla Krakow: Pareiko, Jovanovic, Bunoza, Diaz, Nunez, Boguski (61. Malecki ), Wilk, Melikson (89. Kirm), Jirsak (90+2 Brud), Gargula, Genkov.
FC Twente: Marsman, Cornelisse, Roseler, Bengtsson, Buysse, Landzaat, De Jong (77. Gouriye), Janssen, Bajrami, Janko (66. Berghuis), Chadli (46. John).