Wonder van Enschede duurt bij FC Twente dik kwartier

Geplaatst op 1 december 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na een 2-0 voorsprong voor FC Twente werd het vanmiddag in Enschede 2-5 voor Ajax. Het wonder van Enschede duurde een stief kwartier. Bij rust ademde de stand al een begin van onraad, want Ajax had toen al de aansluitingstreffer gescoord. Na rust maakten de Amsterdammers nog vier goals.

De overwinning van Ajax was uiteindelijk terecht, maar dat doet niks af van de grandioze eerste twintig minuten met twee fenomenale treffers van de thuisploeg. Keita Nakamura brak met een fraai geplaatste pegel de ban en vijf minuten later maakte Aitor Cantalapiedra er op buitenaards aangeven 2-0 van. De jonge groeibriljant Noa Lang van Ajax zorgde nog voor rust voor tempering van de feestvreugde, maar mooi bleef het, die ruststand van 2-1. Noa zou na rust zijn (officieuze) hattrick voltooien door nog twee keer te scoren en verder prikte routinier Huntelaar nog twee maal raak: 2-5.

Twente moest na rust de schade beperkt zien te houden, want dreigde te worden overlopen. De pijp was leeg in Enschede, er werden fouten gemaakt en gestapeld, maar dat eerste dikke kwartier vol hallucinaties pakt niemand FC Twente meer af. Je koopt er niks voor, en toch was het legendarisch.