Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Wout Brama, de Europese ‘topper’ van FC Twente

Geplaatst op 23 februari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In Boekarest evenaarde hij al het record van Kees van Ierssel en Kick van der Vall, maar na vanavond kan Wout Brama zeggen dat hij de meeste Europese duels voor FC Twente heeft gespeeld. ‘Ik was er niet mee bezig, maar het is wel leuk. Ik weet namelijk dat ik nooit veel records zal verbreken in mijn carrière. Sander Boschker zal ik niet inhalen met het aantal wedstrijden voor FC Twente en ik zal nooit zoveel scoren als Blaise Nkufo’, zei de controlerende middenvelder na de 1-0 overwinning tegen Steaua Boekarest, waardoor FC Twente verder bekert in de Europa League.

Bij de opkomst der gladiatoren werd Brama al verrast door een sfeeractie van Vak-P. Duizenden blaadjes toonden op de bovenste ring het getal 48, dat staat voor het aantal Europese duels van Brama. Op de onderste ring prijkte zijn achternaam. Daartussen werd de publiekslieveling en geboren Tukker met mooie woorden bewierookt door zijn achterban. ‘Woutje Brama onze Europese topper’, sierde het spandoek. ‘Ik kijk bij opkomst altijd direct wat voor sfeeractie de supporters hebben. Het was een verrassing voor me. Ik wist niet dat ze zit van plan waren, dat weet ik nooit, maar het was heel leuk’, aldus Brama over de verering.

Hij verbrak het record van Van Ierssel en Van der Vall, die respectievelijk tien en elf seizoenen bij FC Twente voetbalden. De 25-jarige middenvelder speelt sinds 2005 in de Enschedese hoofdmacht en heeft nog een lange carrière voor zich. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij echter hard op weg een clubheld te worden. Maar Brama relativeert. ‘Zo voel ik het niet. Je moet het wel in perspectief zien. Vroeger was dat anders, speelde deze club minder vaak in Europa’, weet Brama, die desondanks blij is met het verbroken record van het duo Van Ierssel en Van der Vall. ‘Hoor ik daar een superknal, ‘t is Kicky’, zongen de supporters vroeger over Van der Vall, vanwege zijn vermaarde pegel. Voor Brama klinkt er tegenwoordig een parodie op Ob-La-Di Ob-La-Da van The Beatles in de Grolsch Veste. Een origineel nummer voor beide spelers, die evenveel omarmd werden door de Enschedese fans. ‘Kick is niet heel blij hoor, dat ik zijn record verbreek. Dat liet hij me vooraf weten’, zegt Brama over de geboren Rotterdammer. ‘Maar hij gunde me dit wel. Ik heb een goede band met Kick. We praten regelmatig met elkaar over voetbal. Ik vind het mooi dat ik juist van hem dit record heb afgepakt’, grapt de middenvelder. Van der Vall kreeg echter een mooi aandenken van Brama. ‘Een shirt van mij, met nummer 48 erop.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief