ADO Den Haag-Heracles Almelo 3-1 (0-0) – Analyse door Aad Kila

Geplaatst op 4 maart 2013 door   ·   1 Reactie

‘Na de wedstrijd hoorde ik van Peter Bosz dat hij de nederlaag van zijn ploeg onverdiend vond. Daar was ik het niet mee eens. Naar mijn mening heeft ADO Den Haag terecht drie punten gepakt in het thuisduel tegen Heracles.

Vanaf de eerste minuut zette ADO druk op de defensie van Heracles. Dit hield de ploeg uit Den Haag echter maar enkele minuten vol. Naarmate de eerste helft vorderde begonnen de bezoekers namelijk te domineren. Tot aan de rust speelden de Heraclieden een prima wedstrijd. Met een goed middenveld dat onder leiding stond van Lerin Duarte, de beste man aan Heracles’ zijde, hield de ploeg de bal in bezit. Helaas voor Heracles win je geen wedstrijd met balbezit.

In de tweede helft sloeg dit wedstrijdbeeld om. Enigszins tegen mijn verwachtingen in begon ADO na rust sterk. Den Haag zette wederom goed druk en dwong haar tegenstander terug naar eigen helft. Door het offensieve spel van de thuisclub heeft Heracles zich eigenlijk niet meer kunnen laten horen. Het verfrissende spel van de Hagenezen wierp zijn vruchten in de 65e minuut af. Mike van Duinen opende de score voor zijn ploeg en verzilverde daarmee het goede spel van ADO. Heracles leek te schrikken van dit tegendoelpunt maar herpakte zich. Dit mondde uit in de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment zag ik iets bij ADO Den Haag dat ik dit seizoen nog niet eerder heb gezien. Door goed voetbal kreeg ADO weer de overhand en kwam kort na de gelijkmaker wederom op voorsprong. De ploeg hield de ruimtes klein en nam het initiatief. Doordat Heracles werd gedwongen naar voren te spelen ontstond er ruimte in de Heracles-defensie. Dit zorgde ervoor dat Den Haag de wedstrijd kon beëindigen met 3-1.

Over het algemeen is Heracles een betere ploeg, met name op papier. Ik verwachtte dan ook niet dat ADO in staat was de Almeloërs een pak slaag te geven. Normaal speelt de ploeg van Maurice Steijn terughoudend, maar tegen Heracles niet. De spelers namen initiatief, toonden karakter en vermaakten het publiek met aantrekkelijk voetbal. Gelukkig speelt Heracles Almelo altijd zo onbevangen waardoor het duel erg amusant werd. Ik moet het team van Peter Bosz dan ook nageven dat ik de spelers en het spel met plezier bewonder.

Wat betreft het spel van ADO, daar ben ik blij verrast over. De club roept altijd iets over een 12e of 14e plaats, maar met deze selectie heb ik het idee dat er meee uit het seizoen gehaald kan worden. Een goede keeper, een spelmaker, loopvermogen en een goede spits zorgen ervoor dat ADO Den Haag naar mijn idee meer verdient dan een plaats in het rechter rijtje.’

ADO Den Haag-Heracles Almelo 3-1 (0-0).
Scoreverloop: 65. Van Duinen 1-0, 76. Castillion 1-1, 81. Van Duinen 2-1, 87. Chery 3-1.

Arbiter: Van Sichem.
Toeschouwers: 11.147.