Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Afscheid van Bruns en Te Wierik voor pot tegen Roda JC

Geplaatst op 22 september 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voorafgaand aan het belangrijke thuisduel tegen Roda JC neemt Heracles zaterdagavond afscheid van Mike te Wierik en Thomas Bruns die afgelopen zomer vertrokken naar Groningen respectievelijk Vitesse.

Te Wierik , opgeleid bij WVV’34 in Hengevelde, speelde ruim zeven jaar voor Heracles. Bruns, afkomstig van Omhoog in Wierden (nu Juventa’12), droeg zes seizoenen het zwart en wit van de Almeloërs. Het is aan de huidige selectie van Heracles te laten zien dat ze ook zonder Te Wierik en Bruns kunnen winnen van de club uit Kerkrade.

Dat zou geen probleem hoeven te zijn als je naar de stand op de ranglijst kijkt. Roda is de enige ploeg in de eredivisie die nog zonder punten is en stijf onderaan staat. En als je thuis van Ajax kunt winnen, moet je dat ook van Roda kunnen… hoewel na de euforie vanwege de zege op Ajax ging het een paar keer lelijk mis voor Heracles.

Dat had mede te maken met een gebrek aan wedstrijdmentaliteit en professionaliteit. In dat licht had trainer John Stegeman het vorige week, sprekend over zijn ploeg, over schijtbakken. Aan de spelers zich zaterdag klasbakken te tonen.

Daar staat tegenover dat Roda in Almelo de eerste punten wil pakken en daar alles aan zal doen, want anders is echt crisis in Kerkrade. Komt voor Heracles bij dat de rijzende ster van smaakmaker Branley Kuwas nog niet inzetbaar lijkt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief