Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Ajax – Heracles Almelo 6-0 (1-0) – Analyse door Dennis Jansen

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

Ik denk dat Heracles zich wilde sparen voor het duel van volgende week. Bovendien hebben ze geen moment het gevoel gehad dat er in Amsterdam iets te halen viel. Ik vond Ajax goed spelen, maar Heracles speelde erg slap. Ze leken verkrampt, geïmponeerd door de volle Arena en de liederen van de Ajax supporters.

Ik denk niet dat het volgende week ook zo zal gaan, dan is het echt een heel andere wedstrijd. Deze uitslag zijn ze morgen of overmorgen bij Heracles al weer vergeten, wanneer ze gaan toewerken naar de bekerfinale. Bij de finale zitten er bovendien tien- of vijftienduizend eigen supporters en gaat het om een wedstrijd op neutraal terrein, dat maakt het toch al weer heel anders. Deze uitslag lijkt me een incident. Peter Bosz zal ook verwijzen naar andere wedstrijden waarin Heracles wel aan voetballen toe kwam.

Zelf heb ik voor de krant geschreven dat Heracles nog net niet de deur openzwaaide voor Ajax. Ik vond beide back bijzonder zwak en ook Willy Overtoom viel me erg tegen, hem heb ik vandaag eigenlijk niet gezien. Everton kreeg enkele mogelijkheden en zijn schot vroeg in de wedstrijd gaf wat hoop. Daarna was er van Heracles zijde veel te veel ontzag, wat overigens onterecht was. Zo goed is Ajax namelijk de laatste paar weken niet.

Ik heb geen sterren uitgedeeld. In een wedstrijd die ook zomaar in 8-0 of 9-0 had kunnen eindigen, vond ik niet dat iemand zich voldoende heeft weten te onderscheiden om daar voor in aanmerking komen. Ook Remko Pasveer niet. Hij keepte weliswaar acceptabel, maar had zijn defensie beter moeten organiseren. Als man van de wedstrijd kies ik voor Theo Janssen. Hij speelde goed, was betrokken bij een aantal doelpunten, scoorde zelf en zorgde voor diepgang. Daarnaast was hij onbaatzuchtig bij de treffer van Sighthorsson. Ik vond Ajax heel goed spelen, Heracles juist niet maar voor het mooie voetbal en de goede doelpunten geef ik het duel toch een zeven.

Ajax – Heracles Almelo 6-0 (1-0)
Scoreverloop: 25. Janssen 1-0, 48. Ebicilio 2-0, 53. Eriksen 3-0, 63. Anita 4-0, 72. De Jong 5-0, 88. Sigthorsson 6-0
Scheidsrechter: Van Hulten
Geel: Van der Linden (Heracles Almelo)
Amusementswaarde: 7
Steren: geen
Man van de wedstrijd: Theo Janssen
Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Verthongen, Blind, Anita (64. Enoh), Eriksen, Janssen, Ebecilio (78. Sigthorsson), De Jong, Ozbiliz (32. Lukoki)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte (46. Bruns), Douglas (66. Gouriye), Armenteros, Everton

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief