Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Heracles & Dessers

Geplaatst op 24 februari 2020 door   ·   1 Reactie

Heracles-Ajax 1-0, dat was weer lachen, zeker als je fan bent van de Almeloërs. Ik ben dat niet, maar de club heeft wel mijn sympathie. Ik ga regelmatig naar het knusse stadion daar en meestal is het interessant. Ik zeg ook eerlijk dat ik nooit gedacht had dat die grappige Dessers (foto) zoveel doelpunten zou gaan maken bij de zwartwitten. Ik dacht in augustus 2019 zelfs dat Heracles door de wissel Dalmau-Dessers behoorlijk had ingeleverd. Niet dus, Integendeel. Mooi voor Wormuth en de zijnen.

Ja, ik vind hem grappig. Dessers’ uitstraling is prettig. Hij kan chagrijnig zijn, maar niet lang. Hij is vrolijk van aard. Relativeren is een kunst voor de gemiddelde profvoetballer. Dessers heeft er geen moeite mee. Ik ken hem alleen van de buis, maar heb niettemin sterk het vermoeden dat deze Belgisch-Nigeriaanse doelpuntenmaker behoorlijk intelligent is. Hij weet ook dat zo’n doelpunt tegen het grote Ajax aantikt (op termijn ook op zijn eigen kassa) bij mogelijke gegadigden in grotere competities dan de Nederlandse. Toch doet hij zijn best en zul je hem niet gauw betrappen op vedette-neigingen.

Daar staat tegenover dat Ajax onze nationale troef in bange dagen is. Erik ten Hag heeft momenteel geen geluk met al die geblesseerden en met spelers die uit vorm zijn cq niet hun niveau halen, omdat het elftal niet compleet is. De mindere spelers van het team kunnen immers pas op hun best zijn als de toppers van een ploeg in topvorm zijn. Laten we hopen dat de Amsterdammers weer snel op toeren komen.

Terug naar Heracles. Het zal altijd een wonderlijke ploeg blijven, een middenmoter met uitschieters naar boven (Ajax kloppen) en naar beneden zoals laatst in Venlo. Thuiswedstrijden zijn vaak aangenaam, maar als Wormuth en zijn mannen op reis gaan voor een uitwedstrijd kun je meestal het beste een 1 invullen op je toto-formulier. Aanstaande zaterdag in Den Haag tegen het zwakke ADO? Nee, ik zou zelfs dan geen geld durven te zetten op een overwinning voor Heracles. Ondanks die mooie zege op Ajax.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Klopt Gijs, we zijn zo veranderlijk als het weer. Het kan soms stormen bij ons maar we kunnen ook tegen de zwakke broeders veel punten verspelen. De bonus punten tegen Ajax heeft pas zijn effect als we in Den Haag ook 3 punten meenemen, maar dat is niet vanzelfsprekend. We zijn goed om zwakke teams aan 3 punten te helpen, zie RKC uit. Hadden nog geen wedstrijd gewonnen en tegen Heracles haalden ze de eerste 3 punten. We gaan het zien zaterdagavond om 20:15 uur.

    En Dessers, als hij er 20 tot 25 in schiet zal hij voor een recordbedrag (voor Heraclesbegrippen) verkocht worden straks in juni.
Archief