Beloften Heracles blijven stunten

Geplaatst op 11 april 2011 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – Er komt maar geen einde aan de stuntgolf van de Almelose beloften. Vanavond won Heracles in Einhoven met 4-2 van kampioen PSV. De ploeg staat op dit moment, met nog twee wedstrijden te gaan en met een beter doelsaldo, gedeeld tweede met FC Groningen. En dat is spectaculair.

De eindstand van vanavond zou een aardige voorbode zijn op de ontmoeting van aankomend weekeinde. Dan staat immers Heracles – PSV op het programma. Toch begon het voor de Almeloërs in deze wedstrijd alles behalve crescendo in de lichtstad. Stef Nijland opende de score, vervolgens dwongen beide ploegen kansen af, maar deed Jong Heracles wat het al veel vaker deed dit seizoen: verrassen. Vlak voor rust maakte Xander Houtkoop de gelijkmaker en die lijn werd doorgezet in de tweede helft. Heracles was beter en nam de leiding. Erwin Nieuwboer promoveerde een vrije trap van Ben Rienstra (foto) tot de 2-1, zes minuten later zette Houtkoop met zijn tweede van de avond de marge op twee. Een klutsgoal van Jurgen Locadia bracht de spanning terug, maar Rienstra maakte het een kleine tien minuten voor tijd in stijl af: met een fraai schot.

Heracles strijdt dus nog volop voor de tweede plek. En dat zou een bijzonder knappe prestatie zijn, gezien het spelersmateriaal ten opzichte van andere clubs in de beloftencompetitie. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma, het seizoen wordt afgesloten met een bezoekje aan De Graafschap.

Scoreverloop: 10. Nijland 1-0, 42. Houtkoop 1-1, 63. Nieuwboer 1-2, 69. Houtkoop, 71. Locadia 2-3, 82. Rienstra 2-4
Geel: Cairo
Heracles Almelo: Telgenkamp, Almubaraki, Reekers, Te Wierik, Jallo, Rienstra, Nieuwboer, Bruns, Cairo, Plet (15. Souhuwat), Houtkoop (85. Belterman)