Beloften Heracles heroveren tweede plek na ruime zege op Feyenoord

Geplaatst op 12 december 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het beloftenteam van Heracles Almelo heeft de tweede positie op de ranglijst heroverd. De ploeg van trainers René Kolmschot en John Stegeman declasseerde Jong Feyenoord/Excelsior. Dankzij treffers van Anmar Almubaraki (foto), Joey Belterman, Everton en Daryl van Mieghem werd het 4-0. Die uitslag had hoger uit moeten vallen. Zo miste Almubaraki een penalty, kende de arbitrage een zuivere kopgoal van Belterman, die de doellijn ruim gepasseerd was, niet toe en verzuimde Samuel Armenteros tot twee keer een grote kans af te ronden.

Hoewel de wedstrijd niet groots was, was Heracles negentig minuten ruimschoots de bovenliggende partij. Dat de thuisploeg zo simpel uitliep, had vooral te maken met het onthutsend zwakke Feyenoord, dat alleen kansen creëerde na slordig balverlies van de Almeloërs. Dat Heracles met een voorspong ging rusten na een fraai uitgespeelde aanval en dito doelpunt van Almubaraki, was een vorm van gerechtigheid. Diezelfde Almubaraki miste al vroeg een strafschop, nadat Everton onderuit werd geduwd. Kort voor de openingstreffer wilde de scheidsrechter een zuiver doelpunt van Belterman toekennen, maar werd hij overruled door de grensrechter. Tien minuten na de rust werd het duel alsnog vroegtijdig beslist. Belterman plaatste een lage voorzet van Everton in de lange hoek (2-0), waarna Everton de bal subtiel langs doelman Jordy Deckers tikte (3-0). Het slotakkoord was voor Van Mieghem (4-0), al had Heracles in de slotfase nog veel verder uit kunnen lopen. De grootste kans was voor Armenteros, die alleen op Deckers afstevende. Dat hij stuitte op de doelman, was exemplarisch voor zijn vormdipje. Waar Everton bij vlagen imponeerde, worstelde Armeteros vooral met zichzelf.

Heracles Almelo – Feyenoord/Excelsior 4-0 (1-0)
43. Almubaraki 1-0, 47. Belterman 2-0, 53. Everton 3-0, 71. Van Mieghem 4-0
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk, Te Wierik, Haulussy, Gortemaker (72. Souhuwat), Bruns, Belterman, Almubaraki, Van Mieghem (75. Daniels), Armenteros, Everton