Beloften Heracles met 4-1 onderuit tegen Jong Ajax

Geplaatst op 2 april 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het beloftenteam van Heracles Almelo heeft vanavond een 4-1 nederlaag geleden tegen Ajax. Oldenzaler Derk Boerrigter was in zijn rentree na lang blessureleed de grote man bij de Amsterdammers. Hij scoorde in de eerste helft twee keer, nadat Lodeiro de score had geopend en Ninos Gouriye met een prachtig doelpunt de gelijkmaker aantekende. Na de rust maakte Ruben Ligeon de 4-1.

Het was een aantrekkelijk duel in het Polman Stadion, waar Heracles in het begin de bovenliggende partij was, maar gaandeweg het initiatief verloor. Nadat de Almelose club al met de schrik vrij kwam na een fout van Joey Belterman, maakte Lodeiro even later de 1-0. Ninos Gouriye zette de stand op 1-1 met een mooie volley, maar Ajax besliste het duel nog voor de rust. De eerste treffer van Boerrigter was hard en onhoudbaar, de tweede uit een goede voorbereidende actie van Gregory van der Wiel, die eveneens zijn rentree maakte. In de tweede helft werd Heracles een zuivere penalty onthouden, waardoor de mogelijkheid op de aansluitingstreffer uitbleef. Ruben Ligeon zette de marge vervolgens op drie. In de slotfase was alleen Anmar Almubaraki nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op het aluminium.

Jong Heracles Almelo – Jong Ajax 1-4 (1-3)
18. Lodeiro 0-1, Gouriye 1-1, Boerriger 1-2, 36. Boerrigter 1-3, 64. Ligeon 1-4
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk, Te Wierik, Davidson, Jallo, Wellenberg, Belterman, Almubaraki, Van Mieghem, Gouriye (72. Souhuwat), Pedro