Vrijdag 26 juli 2024

Beloften Heracles winnen in slotminuten van NEC

Geplaatst op 21 februari 2011 door   ·   Geen reacties

NIJMEGEN – Het beloftenteam van Heracles Almelo blijft verrassen. De ploeg heeft uit bij NEC met 3-1 gewonnen en klimt daardoor naar de vierde plek in de eredivisie. Mike te Wierik opende de score, waarna de Nijmegenaren op gelijke hoogte kwamen. In de slotfase sloeg Heracles nogmaals toe. Anmar Almubaraki en Marko Vejinovic sleepten de verdiende zege binnen.

Heracles was in Nijmegen de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar pas in de tweede helft werd de score geopend. Mike te Wierik (foto) kopte uit een hoekschop de 1-0 binnen. De ploeg leek vervolgens de zege binnen te hebben, maar in de slotfase ging het nog bijna mis. Nadat NEC zo’n tien minuten voor het einde een strafschop mistte en Nick Hengelman uit de rebound sterker was, kwamen de Nijmegenaren uit de daaropvolgende hoekschop op gelijke  hoogte. Op de valreep stelde Heracles, gezien het spelbeeld terecht, orde op zaken. Eerst maakte Almubaraki de 2-1. In blessuretijd maakte Vejinovic een einde aan alle zorgen: 3-1.

Scoreverloop: 65. Te Wierik 0-1, 84. Ebergen 1-1, 90 Almubaraki 1-2, 90+1. Vejinovic 1-3
Geel: Jallo
Heracles Almelo: Hengelman, Te Wierik, Reekers, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Vejinovic, Bruns (77. Nieuwboer), Cairo, Almubaraki, Houtkoop