Beloftenteam Heracles klopt Sparta met 3-0

Geplaatst op 14 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het beloftenteam van Heracles Almelo heeft verdiend gewonnen van Sparta. Dankzij twee doelpunten van Anmar Almubaraki (foto)  en één van Marko Vejinovic liepen de Almeloërs simpel uit naar 3-0, waar het in de slotfase óók zomaar 5-0 had kunnen worden.

In het begin hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar toen eenmaal Heracles op gang kwam, was het eenrichtingsverkeer in het Polman Stadion. Voor rust opende Almubaraki de score. De aanvaller kreeg alle tijd om aan te halen en liet doelman Mathijs Donatz kansloos met een schot in de korte hoek. In de tweede helft werd die ingezette lijn voortgezet. Marko Vejinovic controleerde knap en schoot de 2-0 binnen. Even later ging de bal op de stip en was de wedstrijd gespeeld. Almubaraki schoot vanaf elf meter beheerst de 3-0 op het scorebord.

Het Rotterdamse verzet was in de slotfase gebroken, maar Heracles bespaarde Sparta een afstraffing. De Almelose ploeg kreeg nog een paar goede mogelijkheden, waaronder een reuzekans voor Almubaraki, die alleen afstevende op Donatz, maar naast schoot.

Scoreverloop: 36. Almubaraki 1-0, 54. Vejinovic 2-0, 83. Almubaraki 3-0 (penalty)
Gele kaart: Jallo
Heracles: Hengelman, Breukers (62. Souhuwat), Reekers, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Vejinovic, Bruns (69. Nieuwboer), Cairo, Almubaraki, Houtkoop