Beroerde wedstrijd en terecht verlies Heracles in Emmen

Geplaatst op 19 januari 2020 door   ·   Geen reacties

EMMEN/ALMELO – Een onmachtig Heracles verloor vanmiddag met 1-0 van een evenmin groots Emmen. Weliswaar scoorden de Almeloërs twee keer, maar beide treffers werden geannuleerd, eerste van Mauro Junior wegens hands van Joey Konings in laatste seconden van Cyriel Dessers wegens buitenspel. Beide keren terecht, al was het bij de offside-situatie wel kielekiele. Daardoor bleek de goal van Marko Kolar namens Emmen op slag van rust cruciaal voor de drie punten.

Heracles verdiende eigenlijk ook niets, want speelde in Drenthe een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Vooral de eerste helft ontaardde een drama. Waarom stap je als ploeg in een bus voor een reis naar Emmen als je geen enkele gedrevenheid hebt die reis zin te geven? Was dan hunebedden gaan bekijken, had de apen in de diergaarde een hand gegeven of had voor bruine bonen gebeden, maar had iets gedáán.

De enige Heraclied in vorm was doelman Janis Blaswich die keer op keer redde. Het duurde nog heel lang voor Emmen zijn surplus aan power én de ontgoochelende zwakheid van de tegenstander in de stand tot uiting bracht, want pas in de absolute finale van de eerste helft scoorde Kolar, waardoor het 1-0 werd, maar het had toen al zeker 3-0 tot 4-0 moeten staan. Tot die tijd had Blaswich de Heaclieden behoed voor grote malheur, onder meer bij inzetten van de sterke Michael de Leeuw. Vervolgens keerde hij ook de kopbal van Miguel Araujo.

Verse krachten
In de tweede helft bracht trainer Frank Wormuth verse krachten, het spel werd beter en er kwamen zowaar een paar (kleine) kansen. Het inbrengen van Mo Osman, die vreemd genoeg (zal wel tactisch zijn geweest, maar dan nog), kwam het spel van de Almeloërs ook ten goede. Iets meer gedrevenheid, iets meer combinatie. Het hield weliswaar niet over, maar er kwam wat meer structuur in het spel.

Echte spitsengoal
Het was natuurlijk voor de Almeloërs jammer dat de echte spitsengoal van Dessers in de laatste seconden van de wedstrijd werd afgekeurd door vlaggezwaai van een grensrechter die dat nooit overtuigend geconstateerd kon hebben, maar ja, hij wapperde toch. Er viel alleen mee te leven omdat een Heracles vanmiddag ook niet verdiend.