Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Peter Bosz: ‘Als de vierde man gelogen heeft, dan heeft Gertjan groot gelijk’

Geplaatst op 9 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Peter Bosz kan zich de woede van Gertjan Verbeek indenken. Terwijl de trainer van Heracles Almelo vorige week tegen AZ vanwege een schorsing vanaf de tribune moest toekijken, werd zijn collega van het veld gestuurd door scheidsrechter Ruud Bossen. Na Bosz voelde ook Verbeek zich onrecht aangedaan.

‘Als de vierde man heeft gelogen, dan heeft Gertjan groot gelijk. Je hoort niet te liegen’, zei Bosz vanmiddag, nog voor de uitspraak van de tuchtcommissie, die de eerder opgelegde schikking van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, handhaafde. Verbeek zou de vierde official hebben geduwd, maar ontkent dit zelf. Daarnaast had hij aanmerkingen op beslissingen van de scheidsrechter. Na afloop richtte hij z’n woede op de vierde official. ‘Ik kan me niet voorstellen dat hij zo boos wordt om niets’, aldus Bosz, die hem goed heeft leren kennen in de gezamenlijke periode bij Feyenoord.

De tuchtcommissie achtte bewezen dat Verbeek meerdere malen in de fout is gegaan, maar de voormalig trainer van Heracles ging direct opnieuw in beroep, waardoor de schorsing wordt opgeschort. In de uitwedstrijd van AZ bij De Graafschap zit Verbeek daardoor gewoon op de bank.

Archieffoto: Gertjan Verbeek (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief