Bosz baalt: ‘Blijkbaar niet goed genoeg’

Geplaatst op 30 januari 2013 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – Peter Bosz noemde de uitschakeling van zijn ploeg onnodig. Daarmee refereerde hij aan de kansen die Heracles Almelo tegen PEC Zwolle creeerde. Aan de andere kant was er ook het besef van het falen. ‘Vorig jaar hebben we ervaren hoe mooi een bekerfinale kan zijn. We hadden nu dichtbij kunnen zijn. Maar schijnbaar zijn we niet goed genoeg’, zei de trainer.

‘Ik ben teleurgesteld. Niet alleen omdat we graag verder hadden gebekerd, maar ook omdat het onnodig was. We hebben de nodige kansen gehad, maar nagelaten die te benutten. De 2-1 van PEC Zwolle vlak voor rust viel voor hun op een uitstekend moment, gevolgd door de 3-1 al vroeg in de tweede helft’, aldus Bosz. Het verwijt in het Heracles-kamp was na afloop eenduidig. ‘We hebben behoorlijke kansen laten liggen, maar ik vind dat we ook teveel doelpunten tegen krijgen.’

Art Langeler wreef zich na afloop in zijn handen. Het had ook zo maar anders uit kunnen pakken, besefte de trainer. ‘Dat Heracles het initiatief had, was niet onze bedoeling. Om even in trainerstaal te praten: Kwame Quansah liep direct al zo diep weg, waardoor wij moeite kregen hem op te pakken. Daardoor kwamen we zelfs in eigen strafschopgebied te staan. Dat we scoorden, was enigszins gelukkig. Maar het maakt me niet minder blij.’