Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Heracles staat met lege handen: ‘Seizoen gaat als nachtkaars uit’

Geplaatst op 6 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo bleef met lege handen achter, na een mooi seizoen. De club had het jaargang graag op positieve wijze beëindigd, maar sluit het seizoen na een 2-1 thuisnederlaag tegen NEC af met een twaalfde plek. Met een tweede plek van PSV, en dus Europees voetbal voor Heracles, had Peter Bosz al geen rekening meer mee gehouden. ‘Dat wist je van tevoren al’, zei de trainer. ‘Het seizoen gaat als een nachtkaars uit.’

‘We waren blijkbaar niet goed genoeg, anders hadden we wel een ander resultaat behaald’, vertelde de trainer na afloop. De kansen op play-off-kwalificatie verspeelde Heracles midweeks definitief tegen Feyenoord. Telkens waren er de complimenten voor het goede spel, maar vaak bleef de beloning uit. ‘We hadden liever die play-offs gehaald of dat PSV tweede werd, maar daar had ik al niet meer op gerekend. Die complimenten zijn dan leuk, maar de teleurstelling is groot’, concludeerde Bosz.

De club komt voor een behoorlijke taak te staan het afscheid van zeven spelers op te vangen en de selectie breder te maken. ‘We zijn daar al een tijdje mee bezig. Er is ruimte voor versterkingen, maar dat zal wel moeten als je van zoveel jongens afscheid neemt’, aldus Bosz.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief