Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Bosz verwacht met Heracles in Breda echte cupsfeer

Geplaatst op 19 december 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo is op weg naar Breda voor de bekerwedstrijd tegen NAC. Trainer Peter Bosz (foto) heeft een aantal geblesseerde spelers thuis moeten laten. Daryl van Mieghem (middenvoetsbeentje), Jeroen Veldmate (voet), Leon van Dijk (lies) en Luis Pedro (teen) kunnen niet meedoen. Dario Vujicevic traint sinds gisteren weer mee na zijn hamstringblessure, maar is nog niet wedstrijdfit.

Vorig seizoen was voor Heracles de strijd om de KNVB-beker één groot feest dat eindigde in de Kuip met de verloren finale tegen PSV. Dat bekerduels belangrijk zijn hoef je Bosz niet te vertellen. De trainer wil echter niet meer terugkijken. ‘De wedstrijd bij NAC staat op zich en heeft niets meer te maken met de in het verleden behaalde resultaten. Voor Heracles Almelo is het bekertoernooi enorm belangrijk, we zullen er dan ook alles aan doen om de kwartfinale te halen’, zegt Bosz die tegen NAC weer voor dezelfde aanvallende tactiek kiest dan de laatste tijd.

NAC is dan weliswaar de nummer 16 zijn van de eredivisie en dit jaar tot de degradatiekandidaten behoren, Bosz en zijn spelers zijn volop geconcentreerd voor de uitwedstrijd van vanavond. ‘NAC beleeft een zeer moeizaam jaar, maar de laatste weken hebben ze een aantal behoorlijke resultaten geboekt. Gelijke spelen in Nijmegen en Kerkrade en daarnaast hebbenze ook Feyenoord in Breda op een gelijkspel houden, dat is knap. Maar we spelen in Breda, het publiek is daar altijd ongelooflijk fanatiek en dat kan dus een echte cupsfeer opleveren. En bekerwedstrijden staan altijd op zich’, weet Bosz.

Het is pas de derde keer dat NAC en Heracles voor de beker tegen elkaar spelen. Beide vorige wedstrijden vonden plaats in de jaren zestig. NAC won één keer en Heracles (via strafschoppen) ook één keer.
De wedstrijd begint vanavond om kwart voor zeven. Scheidsrechter is Pieter Vink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief