Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Bosz voelt geen angst bij mogelijke leegloop Heracles

Geplaatst op 5 april 2012 door   ·   1 Reactie

ALMELO – De bekerfinale is niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een etalage voor scouts, in de zoektocht naar versterkingen. ‘Ik weet dat Sir Alex Ferguson van Manchester United alleen in zulke grote wedstrijden spelers bekeek’, weet trainer Peter Bosz, die zich echter geen angst voelt van een leegloop bij zijn ploeg. De kans bestaat dat deze zomer meerdere spelers vertrekken.

‘Daar ben ik totaal niet bang voor. Dat maakt me alleen maar trots’, vertelt Bosz. ‘Dat Glynor Plet afgelopen winter naar FC Twente vertrok, daar moet je trots op zijn. Ik gun Heracles en de speler zo’n stap. Dat is hetzelfde bij Tim Breukers, al vertrekt hij transfervrij. Maar dat is de bedoeling bij Heracles. Wij zijn een opleidingsclub. Wij focussen ons op het beter maken van spelers. Als er dan een speler vertrekt, willen we zelf weer een stapje omhoog doen met het kopen van spelers, in vergelijking met de kwaliteit van de vertrekkende voetballer toen die bij ons binnen kwam.’

Foto: Peter Bosz (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Zolang de verschillen in budget zo groot zijn en blijven, zal de kleine club door de grote worden opgegeten. Dat is al jaren zo. De kleine club moet zo slim zijn om het beschikbare geld goed te besteden dat ze er beter van wordt. Of dat ze voor heel weinig weer spelers vindt die door de club beter wordt gemaakt. Alleen moet ze wel voorkomen dat spelers gratis de poort uit lopen, zoals Breukers.
Archief