Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Bouw nieuwe stadion Heracles kan doorgaan

Geplaatst op 12 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het nieuwe stadion van Heracles kan gebouwd worden. De beslissende gemeenteraadsvergadering viel met 23 tegen 8 stemmen in het voordeel uit van de plannenmakers Heracles Almelo dus. De gemeente leent de club een bedrag van maximaal 15 miljoen euro. De hoogte ervan is afhankelijk van de wijze waarop de grond onder en bij het complex in bezit komt van de club, of die grond eigendom wordt van de club of in erfpacht genomen wordt.

De gemeente neemt maximaal de helft van het benodigde bedrag voor zijn rekening. De plannen komen in totaal neer op een bedrag van 30 miljoen euro.

Hoe lang de looptijd is van de lening, moet nog nader worden vastgesteld.

De stemming van voorzitter Jan Smit was na afloop overwegend blij. ‘Maar we hebben nog zoveel wedstrijden te spelen. We staan nu aan het begin van de tweede helft. We moeten nu de eigen financiën nog rondkrijgen.

Dat wordt nog een hele strijd’, zei Smit. ‘Maar het komt goed.”

Smit had overigens wel wat meer waardering en respect verwacht van de Almelose raad.

‘We zijn hier door sommigen weggezet als een commerciële, op geld beluste groep mensen, terwijl het hele bestuur uit vrijwilligers bestaat. We willen als Heracles Almelo quitte draaien. Dat is voldoende.’

De raadsvergadering werd bijgewoond door een kleine 200 supporters. Ze vierden na afloop op het plein een klein feestje vanwege de positieve uitslag van de stemming (foto). Het stadion zal in 2013 gereed zijn. In het huidige Polmanstadion kunnen 8500 toeschouwers de wedstrijden volgen,  in het nieuwe onderkomen worden er dat 15000.

(Foto Robert Hoetink)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief