Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Bruns naar PEC Zwolle en vooral terug naar Stegeman

Geplaatst op 14 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/ZWOLLE – Het zong sinds dit weekend al rond, maar vandaag werd het officieel dat de Wierdense middenvelder Thomas Bruns bij PEC Zwolle gaat voetballen. Hij wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Vitesse. Saillant detail: beide ploegen spelen vrijdagavond tegen elkaar, in de Gelredome.

Bruns was de tweede helft van vorig seizoen al door de Arnhemmers verhuurd aan FC Groningen, maar daar slaagde hij evenmin als bij Vitesse ondanks de hereniging met zijn maatje Mike te Wierik. Hij krijgt nu, nadat hij in de versukkeling raakte toen hij Heracles verruilde voor Vitesse een derde kans te laten zien dat hij ook buiten zijn biotoop (Wierden/Almelo) kan slagen als voetballer.

Altijd ccontact gehouden
Dat hij naar PEC Zwolle gaat heeft sterk te maken met trainer John Stegeman onder wiens regiem hij zich in Almelo behoorlijk onderscheidde. Bruns heeft laten weten altijd contact me Stegeman te hebben gehouden.

Bruns maakte twee jaar geleden de overstap naar Vitesse, nadat hij zes jaar onder contract stond bij Heracles Almelo. Bij de Almeloërs speelde hij 169 wedstrijden. Bij PEC Zwolle komt hij zijn oud-trainer John Stegeman weer tegen. Op de website van de Zwollenaren zegt Bruns: ‘Dus ook toen hij de overstap maakte naar PEC Zwolle hebben we met elkaar gesproken. Het voelt goed om weer met hem de samenwerking aan te gaan. Ik wil bij PEC Zwolle het plezier weer terug vinden in het voetbal. Dit seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team en een bijdrage leveren aan de weg naar boven die we gaan inslaan.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief