Donderdag 2 april 2020
Twentesport

Bruns naar Venlo voor behoud van VVV in de eredivisie

Geplaatst op 30 januari 2020 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VENLO – De voetballende reiziger Thomas Bruns uit Wierden verruilt PEC Zwolle voor VV Venlo. Hij wist in Zwolle geen indruk te maken, ook tot teleurstelling van trainer John Stegeman, die hem in zijn gloriedagen bij Heracles meemaakte. Hij kwam bij PEC tot acht wedstrijden en één goal.

Na zijn vertrek bij Heracles loste Bruns zijn grote belofte als kleine generaal op een groot middenveld nooit in. Hij kwam in Arnhem al snel op een zijspoor te staan en mocht verkassen naar Groningen, waar hij evenmin een vaste waarde werd. Hetzelfde gebeurde bij PEC.

De inmiddels 28-jarige Bruns staat nog steeds onder contract bij Vitesse, waar hij ook onder de nieuwe trainer Edward Sturing niet aan spelen toekomt en – om iets van zijn salaris op te leveren – het seizoen afmaakt bij VVV. Zijn contract verbindt Bruns tot 2021 aan Vitesse.

Op de site van de zijn nieuwe club in de transport-en industriestad laat Bruns weten dat hij naar Noord-Limburg komt om speelminuten te maken en bij te dragen aan handhaving in de eredivisie. ‘Ik heb er enorm veel zin in om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terugkrijg en een rol kan spelen in het team.’

Dat zou zomaar ten koste kunnen gaan van PEC, want de Zwollenaren hebben in de staart van het klassement één punt minder dan de Venlose club van trainer Hans de Koning.

FOTO: Bruns en Stegeman in Almelose jaren…

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief