Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Clubtrouw

Geplaatst op 3 juli 2017 door   ·   4 Reacties

Een opvolger van Kwame Quansah of Mark Looms of sterker nog van  René Kolmschot of Folkert Velten. De Misters Heracles. De mannen die vergroeid leken te zijn met het zwartwit van de club. Zou zo’n soort speler ooit nog weer op het veld staan bij de Almelose eredivisionist? Tot de selectie van het afgelopen seizoen leek zo’n trouwe hond te behoren, die nooit meer ergens anders zou willen spelen dan voor Heracles? Maar kandidaat nummer 1 Mike te Wierik en kandidaat nummer 2 Thomas Bruns zijn verkocht (herstel: vertrokken). Een van de anderen wellicht? Nee, zeker niet. Als het aan directeur Nico-Jan Hoogma (foto) ligt, al helemaal niet, zo lijkt het, want hij verkoopt de een na de andere basisspeler.

Van de min of meer vaste basis van vorig seizoen zijn alleen Wout Droste/Tim Breukers, Joey Pelupessy, Samuel Armenteros, Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson nog over. Dat zijn er vijf. Maar de grote kenners van het transfercircuit voorspellen nog een overgang van Pelupessy en vooral Armenteros naar een club die hoger speelt en beter betaalt. En als er een club komt die Kuwas een interessante aanwinst vindt, dan is ook hij op slag vertrokken. Zo gaat dat. De clubs beuren graag een paar extra centen, omdat de penningmeester de begroting graag sluitend aanbiedt bij aanvang van 2017-2018.

En wat zeggen de fans? Ze zijn rustig, want ze wachten af welke vervangers er komen. Ze weten dat ze nog tot 1 september moeten wachten tot ze zeker weten voor welke spelers ze van harte kunnen juichen. Dat doen ze dan een paar maanden om vervolgens tijdens de midwinter weer te moeten vrezen voor een uittocht.

In de landen waar het nu zomer is krioelt het bij de profclubs tot 1 september van de zaakwaarnemers, spelersmakelaars en andere managers. Ze hebben de ideale linksback in de aanbieding, ze hebben een rijtje centrale verdedigers klaarstaan en weten zeker waar Heracles de keeper zal kunnen vinden, die betaalbaar en betrouwbaar is. Hoogma hoort ze stuk voor stuk aan, overlegt af en toe met hoofdcoach John Stegeman en hakt soms een knoop door.

Een nieuwe Mark Looms, Kolmschot, Folkert Velten? Mannen met een enorm hart voor de club? Ze zijn er niet meer. Zelfs de zoon van de directeur was al na één jaar vertrokken.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Jeroen says:

  Beste Gijs, ik lees met plezier je columns, maar met de zin dat “Mike te Wierik en Thomas Bruns zijn verkocht” sla je de plank volledig mis. Ze zijn zelf vertrokken omdat ze hun contract niet willen verlengen, Heracles krijgt dus helemaal niets voor deze twee spelers je kunt niet spreken over verkoop.

  Het Bosman arrest en de gekte met de TV gelden in het buitenland, heeft de Nederlandse competitie helemaal op zijn kop gezet. De betere spelers vertrekken naar het 2e niveau in Engeland en de toppers naar de PL of Bundesliga al op hun 18 of 19 jarige leeftijd! Te idioot voor woorden.

  Dat er een uittocht bij Heracles is kun je ook positief zien, de club groeit en ze hebben goede spelers gescout. Want tegenhouden is voor Heracles (en voor bijna alle Nederlandse club) toch niet mogelijk als veel grotere clubs komen. Daar waar ze nog geld kunnen verdienen hopen wij als supporters dat onze club daar verstandig mee omgaat en we dat op het veld terug zullen zien. Heerlijk dat Heracles nog kan kopen, heel veel clubs uit het ‘rechterrijtje’ hebben bijna geen geld in kas en kunnen alleen maar huren of transfervrije spelers halen. Daar is het armoe troef!

  Velten en Kolmschot waren spelers uit de tijd dat Heracles nog in de marge van het betaalde voetbal speelde. Toen waren we blij dat er nog een speler verkocht kon worden, dan was er wat geld om nieuwe te halen. Nee die tijd komt niet meer terug. Ik ben het wel met je eens dat het betaalde voetbal anno 2017 niet meer leuk is, het gaat alleen maar om geld en nog eens geld! Clubliefde komt niet meer in het woordenboek van de profs voor. Ik merk dat fans van mijn generatie (de jaren’60)zich steeds meer daaraan ergeren en het betaalde voetbal de rug toekeren. Als dat zo doorgaat dan zal ook de jonge generatie dit wel zat zijn. Dan hebben de clubs een groot probleem, want koning voetbal denkt zich alles te kunnen veroorloven en 100 miljoen euro voor een voetballer is de waanzin ten top! Niemand grijpt in, wel laten het maar gebeuren, FIFA, UEFA, KNVB ze staan er bij en kijken er na! De grootste zakkenvullers (de Raiola’s en Janssens in de branche) lachen zich rot en niemand roept deze parasieten tot de orde. Jan Smit was de enige roep in de woestijn, maar helaas Jan is gestopt.

 2. Geurt says:

  In Almelo verdien je geen drol en je huis keldert in waarde omdat de hele straat op de overloop hasj verbouwt.
  Voeg daar het kunstgras bij en ze nemen met gierende banden de wijk naar de ietwat grotere vereniging.
  Arend Steunenberg verwoordde het onlangs het best;’Dat deze club nog steeds in de Eredivisie woont, is voorwaar een wonder…’

  • Hans says:

   Wederom prachtig Geurtje,maar zou je die paar lezers van deze site eens willen uitleggen waar die intense haat tegen alles uit Almelo en dan met name die trotse 114-jarige club vandaan komt?
   Trouwens even wonderbaarlijk dat jouw geliefde,ik geloof paar jaar oude clubje nog bestaat,maar dat terzijde.
   Ps,mooi geschreven Gijs Eijsink,samen met Jan Medendorp op eenzame hoogte hier
   natuurlijk,maar volgens mij ook de enige professionals.

 3. Jeroen says:

  Ach Hans reageer toch niet op deze idioot. Frustratie ten top, de man is rijp voor Dimence, ik moet er hard om lachen.
Archief