Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Dalmau naar Utrecht en Dessers naar Almelo – mooi zo

Geplaatst op 9 juli 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – In twee dagen slaagde Heracles erin lastpost Adrián Dalmau kwijt te raken en werd opvolger Cyriel Dessers (zie foto) aangetrokken. De eerste gaat naar FC Utrecht, de tweede komt er vandaan.

Dalmau wilde weg, want geloofde zelf in zijn grote kwaliteiten, maar greep te hoog toen hij zijn zinnen zette op het Midden-Oosten, wilde te veel (geld) en gooide in Almelo de kont tegen de krib door niet op de teamfoto te willen en solo te trainen.

Daarover zegt technisch manager Tim Gilissen: ‘De samenwerking tussen Adrián en Heracles Almelo verliep de laatste weken niet zoals we graag hadden gezien. Toch moeten we niet vergeten dat hij het afgelopen seizoen belangrijk is geweest voor ons. Knap, omdat hij daarvoor nog op het derde niveau van Spanje speelde.’ Dalmau kwam in bij Heracles tot 34 officiële duels en scoorde negentien goals, wat een aardig moyenne is.

De 24-jarige Cyriel Dessers, die zich voor drie seizoenen aan de Almelose eredivisionist heeft verbonden, geldt als een groot talent. Hij stond al enige tijd op radar bij Heracles. Dessers zelf spreekt over ‘een mooie kans’ en denkt dat zijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles past. ‘In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen.’

Yoëll van Nieff
De middenvelder Yoëll van Nieff verruilt Heracles na één seizoen voor Puskás Akadémia FC. Het verblijf in Almelo werd niet wat beide parij ervan verwachtten. De 26-jarige Van Nieff speelde zestien officiële wedstrijden voor Heracles Almelo.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Pierre says:

    Dalmau heeft het wel erg hoog in z’n bol ondanks zijn doorlopende contract bij Heracles.Vooral niet naast zijn schoenen gaan lopen want dan wordt hij, v.Brom kennende, bankzitter en dan ben je blij!
    Voor hem persoonlijk hoop ik op nog zo’n seizoen maar heb wel mijn twijfels. De tijd zal het leren wat de Spanjaard er van gaat bakken.

  2. Jeroen says:

    Heeft de schrijver een slokje teveel op, man lees de tekst nog eens goed na.

    Heracles heeft, na blijkt, € 700.000 ontvangen en hoeft Dessers niet te betalen, totaal ca. € 1,5 miljoen schat ik in. Een speler die nog voor twee seizoenen vastligt. Dat is natuurlijk een slechte prijs voor een spits met 19 goals achter zijn naam. Tenzij Dalmau een clausule in zijn contract had staan waarin hij voor een bepaald bedrag na één seizoen weg mag. Dat lijkt mij sterk, maar zeker weten doen we dat niet. Over een transferbedrag worden geen mededelingen gedaan, is het standaard antwoord wat er gegeven wordt.
Archief