Maandag 17 februari 2020
Twentesport

‘De échte Kada hebben ze in Almelo nog niet gezien’

Geplaatst op 19 februari 2016 door   ·   1 Reactie

Heracles_3-6_AZ_67ALMELO – Toen hij vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een contract tekende bij Heracles Almelo, las hij overal dat hij de opvolger was van de naar Saint-Étienne vertrokken Oussama Tannane. Zelf ziet Tarik Kada (19) dat echter anders. Na de 6-3 nederlaag tegen AZ, waar hij alweer van zijn tweede basisplaats genoot, blikt hij terug op zijn eerste weken in Almelo.

‘Dat we van AZ verloren was erg jammer,’ vertelt Kada teleurgesteld na de wedstrijd. ‘De trainer zei na afloop dat je normaal gewoon moet winnen als je in een thuiswedstrijd drie keer scoort. We hadden zelfs kansen op 4-4.’ De aanwinst doelt daarmee vooral op de levensgrote kans van Ramon Zomer, een kwartier voor tijd. ‘Ik telde hem al,’ biecht hij op. Toch mikte zijn ploeggenoot op de keeper en verloor zijn ploeg uiteindelijk met 6-3.

Standaardsituaties
‘Het was in het begin even wennen,’ geeft de in Marokko geboren buitenspeler toe, als hem wordt gevraagd naar zijn eerste weken bij Heracles. ‘Een nieuwe club en andere medespelers; dat was lastig. Bij Heerenveen wist ik precies wanneer ik een loopactie in moest zetten of een pass moest geven. Ik moet hier eerst het vertrouwen winnen van de boys, maar het gaat elke week beter. Ook op de training.’ Toch viel het op dat hij tijdens zijn debuut al direct de standaardsituaties op zich nam. Is dat iets wat uit hem zelf komt? ‘Op de training trappen we gewoon allemaal wat ballen en op een gegeven moment maakt de trainer een keuze. Ik loop daar natuurlijk niet voor weg.’

De échte Kada
Iets wat hij liever wel vermijdt, is de vergelijking met de verkochte Oussama Tannane. Hij ziet zichzelf niet als zijn opvolger en dus voelt hij ook niet die druk. ‘Zo kijk ik daar niet naar. Tannane is ouder en stond er ook niet gelijk vanaf het begin. Natuurlijk was er wel druk, maar tegen AZ voelde ik dat al weer wat minder.’ Toch is hij nog niet tevreden met zijn prestaties bij zijn nieuwe club. ‘De mensen in Almelo hebben de échte Kada nog niet gezien, maar dat is niet zo gek, want ik ben er net. Wanneer ze die wel zien? Dat weet ik niet. Dat komt vanzelf, want ik weet dat ik veel beter kan dan dit.’

Foto door Harry Broeze

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Fred Janssens says:

    Tarik Kada kan en mag niet worden vergeleken met Tannane. Kada is een geheel ander type voetballer. Of deze speler op termijn een basisspeler zal worden zal de toekomst leren.
    Kada is een vlieggewicht wat niet altijd in het voordeel werkt. Het fysiek van Tannane zal hij nooit kunnen benaderen. Met het vaak en veel gebruik maken van de sportschool kan dat wel wat spiermassa opleveren. Ook hij moet zijn speelminuten krijgen bij Heracles. Na een eerste seizoen moet er wel van progressie sprake zijn, is dat niet het geval dan maar verhuren of verkopen.
Archief