Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

De Graafschap – Heracles Almelo 2-3 (1-2) – Analyse door Willem Neeskens

Geplaatst op 22 april 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een heel aparte wedstrijd, een met twee gezichten. De Graafschap begon heel goed, terwijl Heracles zeer mat speelde. Die ploeg had alle geluk dat ze niet al in de openingsfase met 3-0 achter kwamen. Pasveer redde goed, maar in de veertiende minuut werd het toch 1-0 voor De Graafschap. Heracles leek van slag, maar kwam toch op 1-1. De wedstrijd draaide om, het werd 1-2, 1-3 en het had zelfs 1-4 kunnen worden.

Na de rode kaart kantelde de wedstrijd opnieuw en ontstond er toch weer druk. Het werd 2-3 uit een strafschop en Breukers haalde nog een bal van de lijn. Ook Looms kreeg rood, maar Heracles trok de wedstrijd over de streep. Het levert ze drie kostbare punten op. Ik vond het wel verdiend. In de fases waarin Heracles goed speelde, speelden ze zoveel beter dan De Graafschap, dat ze behoorden te winnen.

Heracles houdt door de overwinning zicht op de playoffs, terwijl De Graafschap duidelijk in de problemen zit. Wat me verder opviel was de rol van de scheidsrechter. Makkelie was invaller. Hij nam een aantal vreemde beslissingen, zo stuurde hij Heracles trainer Bosz onterecht weg wegens commentaar op de leiding. Bosz zei niets. Al met al was het een aparte wedstrijd. Ik dacht in het begin dat De Graafschap dik zou gaan winnen, maar uiteindelijk was het toch Heracles dat won.

Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een zes-en-een-half. Een man van de wedstrijd heb ik niet gezien, net zo als ik ook geen sterren heb toegekend.

De Graafschap – Heracles Almelo 2-3 (1-2)
Scoreverloop:
11. El Hassnaoui 1-0, 19. Armenteros 1-1, 26. Gouriye 1-2, 53. Everton 1-3, 83. De Leeuw (2-3).
Arbiter: Makkelie
Geel: De Leeuw, Breukers, Evers, Looms Jansen
Rood: Duarte (78), Looms (88. twee keer geel)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
geen
Sterren:
geen
De Graafschap: De Winter, Evers (67. Sreckovic), Jansen, Van de Pavert, Fränkel, Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth (67. Jansen), Poepon, De Leeuw. 
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Davidson, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye, (75. Pedro), Armenteros, Everton (75. Bruns).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief