Maandag 4 maart 2024
Twentesport

De Samba van Everton en Armenteros is terug in Almelo

Geplaatst op 1 februari 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met een onvervalste Braziliaanse Samba vierden Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros vanavond een feestje. Voor Everton betekende de kwartfinale tegen RKC Waalwijk (3-0) een terugkeer in de basis, terwijl Armenteros door het vertrek van Glynor Plet naar FC Twente weer op zijn favoriete stekje staat. De Cubaanse Zweed maakte direct duidelijk dat hij de erfenis van zijn voorganger, die dit seizoen tien keer doeltrof aankan. De spits scoorde de openingstreffer. Vrijwel synchroon vertoonden Armenteros en Everton vervolgens hun danskunsten. ‘Maar met muziek er achter is het nog mooier’, grapte de 21-jarige doelpuntenmaker.

Armenteros vindt de overstap naar FC Twente mooi voor Plet, maar rouwig kon hij er niet om zijn. ‘Ik speel het liefst in de spits’, gaf hij sinds zijn verhuizing naar de flanken meermaals aan. Hoewel de soepele Cubaanse heupen ook daar bij vlagen hoogstaand werk leverden, wil Armenteros de komende tijd afrekenen met het gebrek aan doelpunten. Peter Bosz hield al de hele week rekening met de transfer van Plet en vroeg vervolgens niet om een nieuwe spits. ‘Met Samuel hebben we een prima spits in huis’, redeneerde de trainer al voor het duel. Tijdens de wedstrijd stichtte Armenteros, die zijn hele jeugd op die positie speelde, telkens gevaar. ‘Met deze jongens die nu speelden, vestigden we vorig seizoen het clubrecord met het aantal doelpunten’, verwees Bosz naar de feiten.

Bovendien bracht de positiewisseling van Armenteros  weer een rentree in de basis voor Everton.  Het was de reden voor de gezamenlijke Samba, die vanaf nu, refererend aan volgende doelpunten van het tropisch ogende duo, hopelijk weer vaker ten toon wordt gesteld in het Almelose.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cnf0LqOZGl0

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief